Το 2009, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, διοργανώθηκε η πρώτη διεθνής διάσκεψη με θέμα τα μελλοντικά επιστημονικά και κοινωνικά επιτεύγματα. Πρόκειται για το Falling Walls, που διοργανώνεται στο Βερολίνο για όγδοη συνεχή χρονιά στις 8 και 9 Νοεμβρίου. Κάθε χρόνο το κύριο ερώτημα που θέτουν οι διοργανωτές είναι το εξής : «ποιά θα είναι τα επόμενα τείχη που θα πέσουν στον χώρο της επιστήμης και της κοινωνίας»;

Στόχοι του συνεδρίου είναι να εντοπίσει τις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις λύσεις για τις παγκόσμιες προκλήσεις, να στηρίξει τη διεπιστημονική ανταλλαγή ιδεών και συνεργασία σε διεθνές επίπεδο, να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ επιχειρήσεων, πολιτικής, πανεπιστημίων και τεχνών και να αναδείξει τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα σε ένα ευρύτερο κοινό.

Οι κύριες θεματικές του διήμερου διεθνούς συνεδρίου είναι η επισιτιστική ανασφάλεια, το μεταναστευτικό, η πολιτική διαφθορά, η φτώχεια, η ρύπανση των ωκεανών, η κλιματική αλλαγή, η πρόωρη ανίχνευση ασθενειών και η τεχνητή νοημοσύνη.

Παράλληλα με το συνέδριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο εργαστήριο Falling Walls Lab, το φόρουμ Falling Walls Venture και τη διεθνή συνάντηση Falling Walls Circle.

Το Falling Walls Lab είναι ένα καινοτόμο εργαστήριο που απευθύνεται σε ακαδημαϊκά ιδρύματα που σκοπό έχουν να προβάλλουν το έργο, την ποικιλομορφία και το πάθος της επόμενης γενιάς ερευνητών. 100 νέοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν το έργο τους και τα ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν.

Το Falling Walls Venture είναι ένα διεθνές φόρουμ που απευθύνεται σε κορυφαία startup, επιστήμονες κι επενδυτές καθώς και στο ευρύτερο ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο. Είκοσι κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα και venture capitalists θα παρουσιάσουν τις σημαντικότερες επιστημονικές επιχειρήσεις σε ένα ακροατήριο και μια κριτική επιτροπή.

Το Falling Walls Circle είναι η αποκλειστική διεθνής συνάντηση για επιστήμονες και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων. Στη συνάντηση συμμετέχουν 70 πρόεδροι ερευνητικών οργανισμών και παγκόσμιων εταιριών που ειδικεύονται στην επιστήμη και την τεχνολογία, καθώς και κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ερευνητές και ανερχόμενοι επιχειρηματίες.

Το συνέδριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: