Σε υψηλό 4μηνου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω Fed, τηλεπικοινωνιών

Οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονταν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 μηνών τη Δευτέρα το μεσημέρι στον απόηχο θετικών επιχειρηματικών νέων από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της υποχώρησης των προσδοκιών για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων πριν το τέλος του 2016.

Ο γαλλικός δείκτης CAC κέρδιζε 0,46% με την μετοχή της εταιρείας τηλεπικοινωνιών να κερδίζει 6,27% μετά την γνωστοποίηση ότι ο ολλανδικός όμιλος Altice έκανε προσφορά για την απόκτηση του 22,25% των μετοχών της SFR που δεν κατέχει μέσω ανταλλαγής μετοχών. Η μετοχή της Altice κέρδιζε 1,29% στις 11:46 μ.μ.

Κέρδη της τάξης του 1,8% κατέγραφε επίσης η μετοχή της ισπανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telefonica μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της για είσοδο στο χρηματιστήριο θυγατρικών της.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κέρδιζε 0,36% στις 11:46 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) παρά το αποτέλεσμα στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία όπου το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), κέρδισε πάνω από 20% και την δεύτερη θέση, εκτοπίζοντας τους χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Μέρκελ.

Οι ευρωπαϊκές αγορές βρήκαν επίσης στήριξη από τα στοιχεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ όπου η οικονομία πρόσθεσε 151.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο έναντι προσδοκιών για 180.000. Τα στοιχεία ενίσχυσαν την εντύπωση ότι η Fed δεν θα προχωρήσει άμεσα στην αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος