Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη εν μέσω αμφιβολιών ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία θα συμφωνήσουν σε παράταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής μετά την ανακοίνωση αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό κινούνταν στα 57,74 δολάρια το βαρέλι στις 11:03 ώρα Ελλάδας, σημειώνοντας πτώση 0,57%. Σύμφωνα με χρηματιστές, η πτώση οφείλεται στην χθεσινή ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, σύμφωνα με την οποία τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε έως τις 24 Νοεμβρίου στα 457,3 εκατ. βαρέλια.

Τα επίσημα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα ανακοινώνονται αργότερα σήμερα. Στην υποχώρηση της τιμής συνέβαλε και η σταδιακή επανέναρξη λειτουργίας του αγωγού Keystone, που τροφοδοτεί καναδικό αργό στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωναν πτώση 0,57% στα 62,92 δολάρια το βαρέλι.

Η συμφωνία του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών εκτός του Οργανισμού, με επικεφαλής τη Ρωσία, για τη μείωση της παραγωγής λήγει τον Μάρτιο του 2018. Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει στις 30 Νοεμβρίου και αναμένεται να συζητήσει τρόπους για παράταση της συμφωνίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: