«Εργάζομαι σκληρά, σχεδόν νυχθημερόν  για να μην υποστεί κυρώσεις ούτε η Ιταλία. Έχω ελπίδες», σημείωσε σήμερα μιλώντας στον γαλλικό ραδιοσταθμό RTL

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ δήλωσε σήμερα ότι εργάζεται για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η Ιταλία να υποστεί κυρώσεις για το σχέδιο προϋπολογισμού της για το 2019. Παράλληλα επανέλαβε  ότι δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για το Παρίσι και τη Ρώμη.

Ο Γάλλος Επίτροπος εξήγησε παράλληλα ότι η αναμενόμενη παρέκκλιση της χώρας του  από το όριο 3% του ΑΕΠ, που ορίζει  η ΕΕ για το δημοσιονομικό έλλειμμα, στον προϋπολογισμό της του ερχόμενου έτους είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό, αν συνιστά μόνον κάτι το προσωρινό και ως εκ τούτου δεν θα έχει ως συνέπεια την επιβολή προστίμων.

«Εργαζόμαστε αδιάκοπα στο πλαίσιο ενός διαλόγου, ώστε η Ιταλία να μπορέσει να φέρει σε πέρας τις πολιτικές που θέλει, σεβόμενη παράλληλα τους κανόνες», πρόσθεσε.

«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό με θετική διάθεση επειδή στην πράξη όχι μόνον δεν μου αρέσουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά ούτε η αδικία», σημείωσε, διαψεύδοντας ότι η Γαλλία χαίρει ευνοϊκής μεταχείρισης ενώ προβλέπει έλλειμμα 3,2% το 2019, ενώ αυτό της Ιταλίας ανέρχεται σε 2,04%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Μοιράσου το άρθρο: