Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούσαν την Τετάρτη για 8η συνεχόμενη μέρα, καταγράφοντας την μεγαλύτερη σε διάρκεια πτώση από το 2011 λόγω ανησυχιών για τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης και την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και άλλων κεντρικών τραπεζών.

Αναλυτές απέδιδαν επίσης το διευρυμένο σερί των ρευστοποιήσεων στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τράμπ να έχει κλείσει το χάσμα που τον χώριζε από την υποψήφιο των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Ο πανευρωπαικός δείκτης Euro Stoxx 50 υποχωρούσε 0,72% στις 13:02 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ο γερμανικός δείκτης DAX ήταν κάτω 0,9% και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραφε απώλειες 0,73%. Ο βρετανικός FTSE 100 έχανε 0,39%.

Οι τραπεζικές μετοχές σημείωναν πτώση μεγαλύτερη του 2% με την μετοχή της Deutsche Bank να υποχωρεί 2,45% στα 12,34 ευρώ. Η μετοχή της ιταλικής Banca Monte dei Paschi di Siena που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποχωρούσε 3,23%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θεωρούνται, σε γενικές γραμμές, φθηνότερες σε σχέση με τις αμερικανικές.

Η τιμή του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 είναι ίση με 14 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανα μετοχή, δηλαδή αποτιμάται 13% φθηνότερα από τον δείκτη S&P 500.

Μοιράσου το άρθρο: