Σταθεροποιητικά κινούνταν οι πετρελαϊκές τιμές την Πέμπτη καθώς οι ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα και η ισχυρή ζήτηση στην Ασία αντιμάχονταν τον προβληματισμό για την ικανότητα του ΟΠΕΚ να επιβάλει τις ανακοινωθείσες μειώσεις παραγωγής.

Η τιμή του συμβολαίου στο πετρέλαιο μπρέντ παράδοσης Δεκεμβρίου ήταν στα 50 δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από το κλείσιμο των 49,98 δολαρίων της Τετάρτης. Η τιμή του συμβολαίου στον αμερικανικό αργό παράδοσης Δεκεμβρίου ήταν αμετάβλητη στα 49,17 δολάρια.

Οι ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα και οι ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη παραγωγή της χώρας στήριζαν τις τιμές του μαύρου χρυσού διεθνώς.

Προς την ίδια κατεύθυνση έδειχναν οι προσδοκίες για ενίσχυση της ζήτησης για βενζίνη και άλλα προϊόντα στην Ασία σύμφωνα με την νοτιοκορεάτικη S-Oil Corp.

Από την άλλη πλευρά, η γνωστοποίηση από μέρους του Ιράκ, του 2ου μεγαλύτερου πετρελαιοπαραγωγού στον ΟΠΕΚ ότι δεν επρόκειτο να μειώσει την παραγωγή του γιατί χρειαζόταν τα έσοδα στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους έβαζε εμπόδια στη προσπάθεια του καρτέλ να μειώσει την παραγωγή.

Πάντως, η Σαουδική Αραβία που είναι ο μεγαλύτερος πετρελαιοπαραγωγός του ΟΠΕΚ και η Ρωσία που δεν ανήκει στο καρτέλ στηρίζουν την προσπάθεια περιορισμού της παραγωγής.

Μοιράσου το άρθρο: