Η Κίνα έχει γίνει ο ελκυστικότερος προορισμός εξαγωγών κρασιού στον κόσμο, σύμφωνα με μεγάλους εξαγωγείς και επαγγελματίες στον χώρο του κρασιού που πήραν μέρος σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ.

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους η Κίνα εισήγαγε 474 εκατ. λίτρα κρασιού, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,76% σε σχέση με πριν από έναν χρόνο. Η συνολική αξία των εισαγωγών αυξήθηκε κατά 8,78%, αντιστοιχώντας σε 1,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ κατά την ίδια περίοδο.

Ο Χόρχε Χάινε, πρεσβευτής της Χιλής στην Κίνα, δήλωσε ότι οι εξαγωγές κρασιού από την χώρα του προς την Κίνα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. « Η Κίνα ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Χιλής το 2014 και πλέον περισσότερα από 200 οινοποιεία εξάγουν προϊόντα τους στην Κίνα» είπε ο Χάινε.

Επίσης και οι εξαγωγές κρασιού από τη Νότια Αφρική προς την Κίνα έχουν σημειώσει ένα απότομο άλμα από το 2013, σύμφωνα με τον Σάο Γουέντζινγκ αντιπρόεδρο της Ένωσης Συνεταιριστικών Οινοποιείων Νότιας Αφρικής.

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπελιών και Οίνου (OIV) ανακοίνωσε οτι οι Κινέζοι πολίτες κατανάλωσαν 1.72 δισεκ. λίτρα κρασιού το 2016 – καταγράφοντας μία ετήσια αύξηση 6,9%, την υψηλότερη παγκοσμίως. Ο Μα Γιονγκ, γενικός γραμματέας του Εθνικού Οργανισμού Βιομηχανίας Τροφίμων της Κίνας, δήλωσε ότι η χώρα του έχει γίνει η κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας κατανάλωσης κρασιού και ότι αυτό αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Κινέζων πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , Xinhua

Μοιράσου το άρθρο: