Η χθεσινή φονική επίθεση στη Βαρκελώνη έχει επιπτώσεις στις μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις 10:25 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,9%, με τα blue-chips να υποχωρούν κατά 1%, ακολουθώντας την πορεία των ασιατικών και αμερικανικών μετοχών.
Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραφαν οι μετοχές των εταιριών ταξιδιών και αναψυχής, που νωρίτερα σημείωσαν πτώση κατά 1,4%, με τις μετοχές των αεροπορικών εταιριών να σημειώνουν βουτιά. Η Easyjet, η Ryanair, η IAG στην οποία ανήκει η British Airways και η Lufthansa σημείωσαν πτώση μεταξύ 2,3% και 3,2%.

Η ισπανική εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων AENA σημείωσε πτώση κατά 2% μετά τη χθεσινή επίθεση στην Ισπανία. Χθες το απόγευμα (τοπική ώρα), οδηγός όρμησε με το όχημά του εναντίον του πλήθους σε πολυσύχναστη τουριστική λεωφόρο της Βαρκελόνης, σκοτώνοντας 13 και τραυματίζοντας περί του 100 ανθρώπους, σε μία επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η τάση αποστροφής ρίσκου έπληξε και τις τράπεζες, που σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 1,2%, με τις Deutsche Bank και BNP Paribas να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Μοιράσου το άρθρο: