Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα, Παρασκευή, οι ομιλίες των προέδρων της Fed, Τζανετ Γέλεν, και της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στην ετήσια συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole του Γουαιόμινγκ των ΗΠΑ. Οι αγορές να περιμένουν να πληροφορηθούν περισσότερα για την επιτοκιακή πολιτική της Fed και την τύχη του προγράμματος αγοράς ομολόγων (QΕ) της ΕΚΤ.

Η κ. Γέλεν θα μιλήσει για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα ενώ το επίσημο θέμα της φετινής συνάντησης είναι η «Προώθηση μιας Δυναμικής Παγκόσμιας Οικονομίας». Η συνάντηση ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

Παρατηρητές περιμένουν να δουν τι θα πει η πρόεδρος της Fed με δεδομένο ότι τα πρακτικά της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής (FOMC) τον Ιούλιο αποκάλυψαν ότι οι αυξημένες αποτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων προκαλούν ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην οικονομία.

Το θέμα του υποτονικού πληθωρισμού αναμένεται επίσης να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στα πλαίσια της σταδιακής εξάλειψης της διευκολυντικής πολιτικής που εφαρμόζει η Fed και της επιδίωξης για χρηματοοικονομική σταθερότητα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δεν αναμένεται να υπαινιχθεί κάτι για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και το σταδιακό περιορισμό του όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί στελέχη της ΕΚΤ ανωνύμως.

Μοιράσου το άρθρο: