Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι μηνιαίοι χρήστες του Facebook (όσοι το χρησιμοποιούν, δηλαδή, για τουλάχιστον μια φορά το μήνα) έφτασαν τα 2,07 δισεκατομμύρια, υπολογίζονται επομένως κατά 16% περισσότεροι, σε σχέση με πέρυσι (2016).

H μετοχή της ιστοσελίδας στο αμερικανικό χρηματιστήριο άγγιξε το επίπεδο ρεκόρ των 183 δολαρίων. Προς εφησυχασμό των επενδυτών, που πιθανότατα ανησυχούσαν λόγω τον επικρίσεων που δέχεται το Facebook για πολιτικούς λόγους, προς το παρόν οι μετοχές του εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 60% μέσα στο 2017. Το ίδιο εφησυχασμένοι μπορούν να είναι, προς ώρας, και οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν να αγοράζουν online διαφημίσεις.

Να σημειωθεί ότι, τα έσοδα του Facebook έφθασαν τα 10,33 δισεκατομμύρια δολάρια στο τρίτο τρίμηνο (αύξηση 47% σε σχέση με πέρυσι) και σχεδόν όλα προέρχονταν από διαφημίσεις. Τα διαφημιστικά έσοδα τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 49% στα 10,14 δισ. δολάρια και, από αυτά, το 88% αφορούσε διαφημίσεις σε κινητές συσκευές, συχνότερα με τη μορφή βίντεο. Είχαν παρατηρηθεί αυξήσεις των διαφημιστικών εσόδων κατά 47% στο δεύτερο τρίμηνο φέτος και κατά 51% στο πρώτο.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες ως προς την θετική «πορεία» του facebook στον κόσμο της οικονομίας, ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να αντικρούσει της κατηγορίες ότι η εταιρία του επέτρεψε την παραπληροφόρηση και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Ο Ζάκερμπεργκ καταδίκασε τις απόπειρες της Ρωσίας να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές μέσω κατευθυνόμενων διχαστικών αναρτήσεων και πολιτικών διαφημίσεων στο Facebook. «Αυτό που έκαναν είναι λάθος και δεν πρόκειται να το υποστηρίξουμε» είπε, σε τηλεφωνική συνομιλία του με οικονομικούς αναλυτές, ενώ επανέλαβε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Για το σκοπό αυτό, θα γίνουν πρόσθετες δαπάνες, ώστε άλλοι 10.000 άνθρωποι να παρακολουθούν (και να ελέγχουν) το περιεχόμενο της δημοφιλούς ιστοσελίδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: