Έμπρακτη επιβράβευση της δουλειάς που έχει γίνει για τη μαθητική έκθεση, αποτελεί η πρόσκληση με στόχο να παρουσιαστεί στη Γαλλία.

unnamedΌπως αναφέρει η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων: «Λίγο πριν κλείσει η ομαδική μαθητική έκθεση στην Αθήνα, μετά από την προβολή που έδωσε η ΕΡΤ, (δείτε το θέμα μεταξύ 1:10:00 – 1:17:20) η Ένωσή μας δέχθηκε πρόταση, η έκθεση να μεταφερθεί στη Γαλλία.

Μετά από τη σχετική ενημέρωση προς τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τα σχολεία τους, και την άμεσα θετική ανταπόκριση και αποδοχή τους, η έκθεση είναι έτοιμη για το ταξίδι της. Η πρόταση που έγινε από τον Μ. Συνοδινό, πρόεδρο ενός από τους 20 συλλόγους αλληλεγγύης της Γαλλίας προς τον ελληνικό λαό, βασίζεται σε κοινή διακήρυξη αυτών των συλλογικοτήτων, που έγινε στις 20 Φεβρουαρίου 2016 στο Παρίσι και δένει με το περιεχόμενο που θέτει.

Στην διακήρυξη αποφασίστηκε να οργανωθεί ένα κινηματικό καραβάνι αλληλεγγύης τον Οκτώβρη του 2016, που θα μεταφέρει υγειονομικό υλικό που θα συλλέξουν και θα γίνει αφορμή για διοργάνωση δημόσιων πρωτοβουλιών αλληλεγγύης σε διάφορους σταθμούς.

CARAVANE+Όπως μας είπε: «Η έκθεση που είδα στην  ΕΡΤ είναι  πολύ ενδιαφέρουσα και πιστεύω ότι  κολλάει με το περιεχόμενο του καραβανιού. Αυτό το καραβάνι όπως θα δείτε και  στην Κοινή διακήρυξη των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό,  έχει σκοπό να ενημερώσει για την κατάσταση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα αυτήν της υγείας.

Αλλά και πέρα από αυτό να δημιουργήσει συνεχείς επαφές μεταξύ του ελληνικού και του γαλλικού κινήματος.  Όμως όπως σας είπα σε κάθε πόλη η τοπική συλλογικότητα θα οργανώνει εκθέσεις και συζητήσεις γύρο από όλα αυτά και στην περίπτωση  των έργων των μαθητών  πιστεύω ότι θα τραβήξει το μάτι των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους για να υπάρχει μια ανταλλαγή.

Το καραβάνι θα περάσει από καμία εικοσαριά πόλεις. Νομίζω επίσης ότι θα μπορούσε να είναι δυνατόν στις μεγάλες πόλεις, όπου το κάθε δημαρχείο θα μπορούσε να μας βοηθήσει, τα έργα να μένουν μερικές μέρες για να μπορούν να προγραμματίζουν οι καθηγητές τους επισκέψεις. Εάν κάποιος(οι) από εσάς είναι γαλλόφωνοι, θα μπορούσαν να έρθουν, πάντα με τα έξοδα πληρωμένα. Θα πρέπει επίσης να βρούμε λύσεις για την μεταφορά των πινάκων καθώς και την ασφάλειά τους.

Για  τη μεταφορά των πινάκων από και προς την Ελλάδα έχουμε ένα Βαν πού έρχεται τακτικά στην Ελλάδα και θα μπορούσε να τα πάρει (θα είναι στην Ελλάδα στις  αρχές Ιουνίου). Θα βρείτε παρακάτω διάφορες διευθύνσεις δυστυχώς στα Γαλλικά από τα site τους κινήματός μας».

Iστότοποι παραπομπής: http://normandiegrece.free.fr

http://normandiegrece.free.fr/wordpress/?page_id=1664&preview=true&preview_id=1664&preview_nonce=0ab608a19e#.VzyTY_mLSM8

https://solidaritefrancogrecque.wordpress.com

Μοιράσου το άρθρο: