Εικόνες που κόβουν την ανάσα, περιέχει το ντοκουμέντο, που έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία, αφού σε αυτό βλέπουμε τον Φλοίσβο με τα μάτια των ριψοκίνδυνων πιλότων της.

Πρόκειται για βίντεο από την αεροπορική επίδειξη που έγινε πριν λίγες μέρες στον Φλοίσβο.
Εντυπωσιακές εικόνες περίπου 1000 πόδια πάνω από τα βλέμματα χιλιάδων θεατών που καταχειροκρότησαν τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μαγευτικές εικόνες πάνω από τον Φλοίσβο μέσα από τα πιλοτήρια μαχητικών αεεροσκαφών, αλλά και του C-130 που άφησε στο κενό commando’s της Π.Α.
Περίπου 6 λεπτά έντασης και εικόνων που σπάνια βλέπει κανείς, εκτός αν είναι ο ίδιος πιλότος μαχητικού αεροσκάφους.

Καθένα σενάριο της αεροπορικής επίδειξης ήταν ξεχωριστό. Ελικόπτερο super puma διασώζει πιλότο που λίγο πριν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του κι’ έχει πέσει στη θάλασσα, ένα σενάριο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγει αληθινό με τόσες αερομαχίες στο Αιγαίο.
Αεροσκάφη Mirage 2000-5 και F-16 προχώρησαν σε σκληρές αερομαχίες δείχνοντας ένα μέρος των ικανοτήτων τους.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ο Α’ ΓΕΑ έστειλε γι’ ακόμη μια φορά ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα με αφορμή τη σειρά προκλητικών δηλώσεων του προέδρου της Τουρκίας.

Οι «φαντομάδες» της ΠΑ, τα θρυλικά Phantom πραγματοποίησαν χαμηλές διελεύσεις προσομοιάζοντας βομβαρδισμό σε εχθρική ζώνη.

Ο Ζεύς «χόρεψε» στους αιθέρες μαγεύοντας γι ακόμη μια φορά το κοινό που παρακολούθησε την αεροπορική επίδειξη του F-16 block 52 demo team.
Το ελικοφόρο Τ-6, είναι το αεροπλάνο στο οποίο μαθαίνουν οι νεαροί πιλότοι να πραγματοποιούν όλα εκείνα τ’ αντικείμενα που χρειάζεται για την αποστολή τους και η επίδειξη του Δαιδάλου, έδειξε πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει.
Τα Canandair έκαναν προσομοίωση αεροπυρόσβεσης αποσπώντας θερμό χειροκρότημα, ενώ το σενάριο με το πολιτικό αεροσκάφος ήταν να το προσεγγίσουν οπλισμένα μαχητικά καθώς είχε χαρακτηριστεί ύποπτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Πηγή: EΡT1

Μοιράσου το άρθρο: