Ένα νέο μουσείο στις Αυστριακές Άλπεις αφιερωμένο σε στον James Bond, θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 12 Ιουλίου 2018. Το 007 Elements είναι χτισμένο μέσα στην κορυφή του βουνύ Gaislachkogl στο Sölden της Αυστρίας και είναι προσβάσιμο μόνο με τελεφερίκ. Εκεί είχαν γυριστεί σκηνές της ταινίας «Spectre» (2015) με τον Ντάνιελ Κρεγκ. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής στις τέσσερις τελευταίες ταινίες James Bond (Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall και Specter) Νιλ Κάλλοου με την ομάδα του, δημιούργησαν μια συναρπαστική, διαδραστική και εκπαιδευτική εμπειρία που τοποθετεί τους επισκέπτες στον κόσμο του 007 αποκαλύπτοντας παράλληλα, πώς δημιουργήθηκε αυτός ο κόσμος.

«Στόχος μας είναι να αφηγηθούμε την ιστορία της παραγωγής ταινιών 007 με έναν υπερσύγχρονο, συναισθηματικό και συναρπαστικό τρόπο», εξηγεί ο Κάλλοου. «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την απίστευτη τοποθεσία για να βάλουμε τους φιλοξενούμενους μας στο περιβάλλον του Bond και να αναβιώσουμε τις ιστορίες με έναν μοναδικό και αξέχαστο τρόπο».

Το κτίριο του μουσείου 1.300 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται σε υψόμετρο 3.050μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει χτιστεί μέσα στο βουνό, εκτείνεται σε δύο επίπεδα και είναι προσβάσιμο μόνο μέσω τελεφερίκ. Διαθέτει ψηφιακές και διαδραστικές εγκαταστάσεις, gadgets υψηλής τεχνολογίας αλλά και αντικείμενα από τις ταινίες του Bond. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στις αίθουσες του μουσείου και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές ταινίες σχετικά με την ιστορία, τα σενάρια και τα στούντιο του κινηματογραφικού franchise.

ΠΗΓΗ: 007.com

Μοιράσου το άρθρο: