Αναζητώντας τον Alain Ducasse

Τι μπορεί να αναζητά ο Alain Ducasse, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σεφ και μέντορες μαγειρικής στον κόσμο; Την ουσία της γεύσης; Μια υπεύθυνη κι ανθρωπιστική γαστρονομία; Με 23 εστιατόρια στον κόσμο και 18 αστέρια Michelin, ο Alain Ducasse εξακολουθεί να καινοτομεί ανοίγοντας νέους ορίζοντες στον χώρο της γαστρονομίας.

Το ντοκιμαντέρ του Γάλλου σκηνοθέτη Gilles de Maistre με τίτλο «Η αναζήτηση του Alain Ducasse», που προβάλλεται από τις 11 Οκτωβρίου στους γαλλικούς κινηματογράφους, σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός ανήσυχου δημιουργού που ωθεί τα όρια της τέχνης της γαστρονομίας και που εξακολουεί να διατηρεί το πάθος του για τη γεύση, την ακόρεστη περιέργειά του καθώς και την πίστη στις δυνάμεις της φύσης και την ευφυΐα του ανθρώπου.

Η κάμερα του Γάλλου σκηνοθέτη ακολουθεί τον Alain Ducasse στα ταξίδια του ανά τον κόσμο στην αναζήτηση νέων γεύσεων κι άγνωστων μαγειρικών παραδόσεων. Από το παλάτι των Βερσαλλιών και το νέο του εστιατόριο Ore που άνοιξε το 2016, στις Φιλιππίνες όπου βρίσκεται η σχολή μαγειρικής που ίδρυσε για να βοηθήσει τους μειονεκτούντες νέους, στη Βραζιλία για να αγοράσει το κακάο του, ή τη Σαγκάη όπου προμηθεύεται το χαβιάρι.

Ο Γάλλος σεφ υμνεί την απλότητα της γεύσης ψάχνοντας συνεχώς το απροσδόκητο και αυτοχαρακτηρίζεται ως ένας έμπορος της μνήμης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος