Μία ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν τα θεραπευτικά προγράμματα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και ΚΕΘΕΑ MOSAIC στην Αθήνα.

Πρόκειται για την προβολή τριών ταινιών μικρού μήκους, που είναι αφιερωμένες στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Οι ταινίες θα γίνουν αφορμή για να συνεχιστεί η εκδήλωση με συζήτηση με τους σκηνοθέτες και με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Δράσης για το Προσφυγικό «Home New Home» που υλοποιήθηκε από το StoryDoc.

Όλα αυτά θα συμβούν την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στις 19.00 στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Σταυροπούλου 29 στην πλατεία Αμερικής, με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα Λόγια για τις ταινίες

Ξένες αγκαλιές (διάρκεια 20 λεπτά): Το θέμα του ντοκιμαντέρ «Ξένες Αγκαλιές» είναι η επικοινωνία μέσω της μουσικής των ελλήνων μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας «Ν. Σκαλκώτας» με την ομάδα μουσικών προσφύγων της δομής της Ριτσώνας. Οι δύο μουσικές ομάδες συναντήθηκαν στον καταυλισμό, έπαιξαν τις μουσικές τους και στη συνέχεια συναντήθηκαν ξανά στη γιορτή του σχολείου όπου παρουσίασε η κάθε ομάδα, στη δική της εκδοχή, ένα κοινό παραδοσιακό τραγούδι.

Πόθος (διάρκεια 22 λεπτά): Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία του Αφγανού πρόσφυγα Ραχμάντ, ο οποίος εργάζεται ως μεταφραστής στο camp του Ελαιώνα. Η ταινία μέσα από την ιστορία του Ραχμάντ πραγματεύεται πτυχές της καθημερινής ζωής των προσφύγων καθώς και των προβλημάτων που αυτοί βιώνουν καθημερινά στην Ελλάδα.

Τα παιδιά του Αδάμ (διάρκεια 13 λεπτά): Όταν η απώλεια της πατρίδας και το τραύμα της εξάρτησης, κρυσταλλώνονται σε διαμάντι της ψυχής. Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από το προσωπικό, τους εθελοντές και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ MOSAIC.

Μοιράσου το άρθρο: