Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο και ο ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά) με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά.

Το Φεστιβάλ έρχεται ξανά στις 10 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20.30, στη κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, θα συμπράξει με σολίστ λύρας και κιθάρας σε ένα ταξίδι που θα ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα, θα περιδιαβαίνει στα στενά του Μπουένος Άιρες και το αργεντίνικο τάνγκο και θα καταλήγει στην Ανδαλουσία και τους εκρηκτικούς ήχους της ισπανικής μουσικής.

Η συναυλία θα ανοίξει με αποσπάσματα από το μπαλέτο Απόλλων Μουσηγέτης του Igor Stravinsky. Θα ακολουθήσει το Κονσέρτο για Αρχαία Ελληνική Λύρα και Ορχήστρα του Νίκου Ξανθούλη με τον ίδιο το συνθέτη ως σολίστ, ενώ το πρώτο μέρος θα κλείσει με το Κιθαριστικό Ντουέτο Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης) που θα ερμηνεύσει έργα του Astor Piazzolla σε ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Χαλάψη.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσει μέρη από την οπερέτα του Σπύρου Σαμάρα. H πριγκίπισσα της Σάσωνος ενώ η βραδιά θα κλείσει με το Κονσέρτο «Andaluz» για τέσσερις Κιθάρες και Ορχήστρα του Joaquin Rodrigo που θα ερμηνεύσουν ο Μιχάλης Σουρβίνος και οι νέοι κιθαρίστες Χριστόδουλος Μπενετάτος, Γιώργος Δεληγιώργης και Γιώργος Γκόλγκαρης.

Την επιμέλεια του φεστιβάλ έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά, Βασίλης Μαστοράκης.

2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά – «Από την αρχαία λύρα στα στενά του Μπουένος Άιρες» 

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, 20.30

Δημοτικό Θεάτρο Πειραιά

Είσοδος Ελεύθερη

Μοιράσου το άρθρο: