Η γκαλερί Lazinc στην περιοχή Μέιφεαρ του Λονδίνου, παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Banksy, Greatest hits 2002-2008», που φιλοξενεί τα πιο εικονικά έργα του Banksy, όπως το Girl and Balloon (2006), που ψηφίστηκε ως το αγαπlημένο των Βρετανών το 2017. Ο Κύπριος συνιδρυτής της γκαλερί, Στηβ Λαζαρίδης, συναντήθηκε με τον Banksy το 1997 και σύντομα έγινε ο επίσημος φωτογράφος και γκαλερίστας του ανώνυμου καλλιτέχνη. Μαζί έστησαν μερικές από τις πιο γνωστές εκθέσεις, όπως το Crude Oil, Barely Legal και το Turf War. Πριν από δέκα χρόνια όμως, οι δρόμοι τους χώρισαν.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση στη Μεγάλη Βρετανία, όπου οι επισκέπτες της θα δουν ένα μεγάλο μέρος του έργου του Banksy συγκεντρωμένο σε έναν χώρο. Η έκθεση περιλαμβάνει 20 καμβάδες και σπάνιους πίνακες ζωγραφικής, έργα που προέρχονται από τις συλλογές 10 συλλεκτών. Κανένα από τα έργα που εκτίθενται στη γκαλερί Lazinc δεν φιλοτεχνήθηκε στον δρόμο και όλα παράχθηκαν για εμπορικό σκοπό. Ο γκαλερίστας αναμένει ότι πολλά έργα του Banksy θα πουληθούν για περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, κάτι που θα αποτελέσει ρεκόρ.

«Αυτή η μοναδική συλλογή έργων συγκεντρώνει μερικά από τα πιο γνωστά έργα τέχνης του ανώνυμου καλλιτέχνη και επιβεβαιώνει πόσο ανατρεπτικές και επίκαιρες είναι οι πολιτικές και κοινωνικές του παρατηρήσεις», αναφέρει η γκαλερί στο δελτίο τύπου.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: