Δράση, παράσταση και συναντήσεις με αφορμή ένα ταξίδι στη Μεσόγειο, μέσα από μία πρωτότυπη παράσταση.

«Από το Port de Bouc στην περιοχή Marseillaise της Γαλλίας, θα φτάσουμε στο Αιγαίο, μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου 2018. Σε κάθε στάση του το «Heterotope» θα αποτελεί τόπο πολιτιστικής και ανθρώπινης συνάντησης», αναφέρουν οι συντελεστές.

Η παράσταση «C’est la goutte d’eau» από τους Mandine Guillaume και Emilien Urbach, με τον Κωστάντη Μιζάρα και την Pierre-Alain Manoni.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης: «Ένας σύγχρονος μεσογειακός μύθος, προσβάσιμος σε γαλλόφωνα, ιταλόφωνα ή / και ελληνόφωνα ακροατήρια. Το πλοίο αποτελεί και το σκηνικό χώρο της παράστασης, έχοντας για πλατεία τις εκάστοτε προβλήτες στα λιμάνια.

Προβολές βίντεο:

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το φεστιβάλ κινηματογράφου «Zone Portuaire» προβάλλονται κινηματογραφικές προβολές σε σχέση με τη θάλασσα και η αλληλεγγύη στα πανιά μας.

Εργαστήρια που γράφουν μπουκάλια στη θάλασσα:

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιοδείας θα συγκεντρωθούν μηνύματα γραπτά κατά τη διάρκεια αυτών των εργαστηρίων και θα «σταλούν» στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Κοινό: Παιδιά, ενήλικες, αιτούντες άσυλο κλπ.
Αριθμός συμμετεχόντων κατ ‘ανώτατο όριο: 15
Διάρκεια: 2 έως 4 συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών
Ώρες συζήτησης και προβληματισμού: Σε κάθε μας στάση θα δίνεται η ευκαιρία για συναντήσεις μεταξύ καλλιτεχνικών και πολιτικών δομών με σκοπό το διάλογο πάνω σε ζητήματα μετακίνησης και παροχής βοήθειας στη μετακίνηση αιτούντων ασύλου κλπ».

Παραστάσεις στην Ελλάδα: 19-25 Αυγούστου στη Μυτιλήνη.

 

Μοιράσου το άρθρο: