Για την παρουσίαση του project “O Ήχος του Μεταξιού” , η δημοφιλής Κινέζα μουσικός Chang Jing, δεξιοτέχνης του εγχόρδου οργάνου Guzheng έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί με τον φλαουτίστα Zhang Di. Ο ερχομός των καλλιτεχνών στη χώρα μας γίνεται αφορμή για μία πρωτοβουλία ανταλλαγής των μουσικών πολιτισμών της Ελλάδας και της Κίνας.

Η πρώτη συναυλία θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου στο θέατρο «Τριανόν» στην Αθήνα όπου τους μουσικούς θα συνοδέψει το συγκρότημα αρχαίας λύρας “Lyra ‘n’ Rhapsody”. H δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη όπου οι μουσικοί θα αυτοσχεδιάσουν μαζί με τον δεξιοτέχνη Κρητικής λύρας, Ross Daly.

To Guzheng, το κινέζικο σαντούρι, είναι ένα αρχαίο μουσικό έγχορδο όργανο με ιστορία 2,000 ετών. H Chang Jing έγινε παγκοσμίως γνωστή, με την υπέροχη μελωδία που έπαιξε σόλο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008. Επίσης, έχει συνεργαστεί και με τον Έλληνα διεθνή μουσικό “Yianni” to 2013 σε μία παράσταση που είδαν πάνω από 700 εκ. θεατές.

Γνωστή ως «Η ομορφιά του Zheng», η Chang Jing είναι αναγνωρισμένη διεθνώς για τις ερμηνείες της που καταφέρνουν να παντρέψουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο, την ανατολή με την δύση. Η καλλιτέχνης είναι η πρώτη μουσικός Guzheng που συνοδεύει το όργανο με τη φωνή της.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, οι δύο μουσικοί θα ηχογραφήσουν μαζί με το συγκρότημα “Lyra ‘n’ Rhapsody”, ένα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και στην Κίνα. Τέλος, με αφορμή την επίσκεψη των καλλιτεχνών στην Ελλάδα θα γυριστεί και ένα σχετικό ντοκιμαντέρ.

Συναυλία στο Trianon Theatre

Ημερομηνία: Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015
Ώρα: 20:00

Διεύθυνση: Κοδρικτώνος 21 & Πατησίων 101 (Στάση ΗΣΑΠ Βικτόρια)

Εισιτήρια: 15 €, Φοιτητικό: 12 €

Προπώληση: 210 8215469 ή
Viva.gr

Συναυλία στο Οινοποιείο Μπουτάρη στην Σαντορίνη

Ημερομηνία: Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2015
Ώρα: 20:00

Διεύθυνση: Οινοποιειό Μπουτάρη, Μεγαλοχώρι
Εισιτήρια: 15 €, Φοιτητικά: 12 €

Προπώληση: 22860 81011 (Δευτέρα-Σάββατο 9:00-17:00)

Μοιράσου το άρθρο: