Προσκεκλημένος από τα Πανεπιστήμια Κολούμπια (Columbia University) και Στάνφορντ (Stanford University) για να δώσει διαλέξεις και να διαβάσει από το έργο του, θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη και στην Καλιφόρνια, ο Γιώργος Χουλιάρας τον Νοέμβριο.

Το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κολούμπια, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, εγκαινιάζει σειρά διαλέξεων με τη γενική επωνυμία «Greeks Thinking about Today’s World (Οι Έλληνες για τον κόσμο σήμερα)» με ομιλία του Έλληνα ποιητή και δοκιμιογράφου. Η ομιλία με τίτλο «Διασπορά & επιστροφή: Μεταξύ νοσταλγίας & οικαλγίας» θα δοθεί στο Γενικό Προξενείο στις 14 Νοεμβρίου 2017, ενώ χώρος και ημερομηνία ανάγνωσης ποιημάτων του στο πρωτότυπο και σε μεταφράσεις στα αγγλικά θα ανακοινωθούν σύντομα.

Προηγουμένως, στις 6 Νοεμβρίου 2017, ο Γιώργος Χουλιάρας θα μιλήσει με θέμα «Γιατί η ποίηση; Γιατί η ελληνική ποίηση; Γιατί ο Καβάφης;» σε μάθημα για τη σύγχρονη ελληνική ποίηση που προσφέρει ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ενώ θα διαβάσει σε ανάγνωση που διοργανώνεται από το λογοτεχνικό περιοδικό Mantis και το Τμήμα Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου.

Ο Γιώργος Χουλιάρας (Εικονομαχικά, 1972, Δρόμοι της μελάνης, 2005, Λεξικό αναμνήσεων, 2013) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη, ενώ το 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του. Τον Μάιο του 2017 εξελέγη Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων.

«Διασπορά και επιστροφή: Μεταξύ νοσταλγίας και οικαλγίας – Διαλέξεις & Αναγνώσεις του Γιώργου Χουλιάρα στην Καλιφόρνια και στη Νέα Υόρκη»

Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (Stanford University) 

Πανεπιστήμιο Κολούμπια (Columbia University)  

6 Νοεμβρίου 2017 & 14 Νοεμβρίου 2017

Μοιράσου το άρθρο: