Στα πλαίσια των «Συμποσίων Λογοτεχνικών Μεταφράσεων νούμερο 33», στις 3 Νοεμβρίου 2017 και στις εγκαταστάσεις της Biblioteca Metropolitană Bucureşti, έγινε παρουσίαση της δίγλωσσης ποιητικής ανθολογίας Η Αρχιτεκτονική του πάθους/ ARHITECTURA PASIUNILOR του Χάρη Βλαβιανού.

Κυκλοφόρησε από τον Εκδοτικό Οίκο Ravex Coms, Bucureşti και είναι το πρώτο βιβλίο υπό την αιγίδα του Παραρτήματος Βουκουρεστίου- Λογοτεχνικές Μεταφράσεις, της Ένωσης Συγγραφέων της Ρουμανίας (USR).

Η συνάντηση είχε ως προσκεκλημένοι τον συγγραφέα – ποιητή, Χάρη Βλαβιανό και τους μεταφραστές Άντζελα Μπράτσου και Σταύρο Δεληγιώργη, γνωστούς στους Ρουμάνους λάτρεις της ελληνικής λογοτεχνίας από πολλές άλλες ερμηνείες τους.

Ο συντονιστής, ποιητής και μεταφραστής Peter Sragher, Πρόεδρος Παραρτήματος Λογοτεχνικών Μεταφράσεων της USR, παρουσίασε συνοπτικά αλλά ουσιαστικά τους φιλοξενούμενους- τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς και, με αρετές ηθοποιού, μαζί με την Άντζελα Μπράτσου διάβασε τη ρουμανική έκδοση μερικών ποιημάτων του βιβλίου.

Ο ποιητής Χάρης Βλαβιανός, είναι συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλία (ποίηση και δοκίμια), καθηγητής Ιστορίας, Πολιτικής Θεωρίας και Διεθνών Σχέσεων στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας, με εξαιρετική συμβολή στην προώθηση της ιταλικής λογοτεχνίας στη χώρα του.

 

Μοιράσου το άρθρο: