KinderDocs: Οι μαγικές συνάψεις στο μυαλό των εφήβων

Τι συμβαίνει στο μυαλό των εφήβων; Πώς βλέπουν τον κόσμο και τι θέλουν να αλλάξουν σε αυτόν; Απαντήσεις θα λάβουμε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους KinderDocs, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ώρα 12.00-14.00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Δύο ταινίες σε μία προβολή μας εισάγουν στο μυαλό των εφήβων μέσα από τα δικά τους μάτια.

A Field Guide to Being a 12-year-old Girl

KinderDocs: Οι μαγικές συνάψεις στο μυαλό των εφήβων

Οδηγίες χρήσης από δώδεκα δωδεκάχρονα για την απρόβλεπτη αλλά και συναρπαστική αυτή ηλικία, στο A Field Guide to Being a 12-year-old Girl, της Tilda Cobham-Hervey, (Αυστραλία, 2017, 20ʹ, ηλικία 11+). Δείτε το τρέιλερ εδώ:

https://youtu.be/zuy1U0mUC70

Με φρεσκάδα, χιούμορ και έμπνευση, η ταινία φιλοτεχνεί ένα αντιπροσωπευτικό πορτρέτο των σημερινών εφήβων. Γυρισμένη πάνω σε μια σκηνή θεάτρου, δώδεκα δωδεκάχρονα κορίτσια μιλάνε για τον κόσμο τους, για τον κόσμο μας. Η σκηνοθέτης Tilda Cobham-Hervey, ηθοποιός από την Αυστραλία, νέο κορίτσι και η ίδια, βάζει τα κορίτσια να υποδυθούν τον εαυτό τους, εξερευνώντας καθετί που έχει να κάνει με τη μαγική όσο και περίπλοκη ηλικία τους. Καθόλου δεν φοβήθηκε να πειραματιστεί με μια διαφορετική φόρμα στο ντοκιμαντέρ, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι και αποσπώντας αν και πρωτοεμφανιζόμενη το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Best Short Film Youth Jury, Generation KPlus Selection.

My Happy Complicated Family

Στην ίδια προβολή, μία ακόμη ταινία που μιλάει για τους εφήβους, με τίτλο My Happy Complicated Family (Αγαπημένη μου περίπλοκη οικογένεια) της Tessa Louise Pope, (Ολλανδία, 2017, 17ʹ, ηλικία 11+).

KinderDocs: Οι μαγικές συνάψεις στο μυαλό των εφήβων

Νέα παιδιά περιγράφουν τη διαφορετική οικογένεια του σήμερα, σε μια εξομολόγηση με χιούμορ και θάρρος. Χωρισμένοι και ξαναπαντρεμένοι γονείς, αδέρφια από άλλο γάμο, δύο σπίτια, δύο δωμάτια, δύο μαμάδες, πατεράδες δότες – τι δεν είναι φυσιολογικό σήμερα;

Συζήτηση και διαδραστικό εργαστήριο

Ακολουθεί συζήτηση, με καλεσμένη τη Μαριέτα Βέττα, Προσωποκεντρική Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, ενώ τα παιδιά και οι έφηβοι/ες συμμετέχουν στο διαδραστικό εργαστήριο #τι σε κάνει μοναδικό# με τους Very Young Contemporary Art.

Τι είναι το KinderDocs

KinderDocs: Οι μαγικές συνάψεις στο μυαλό των εφήβων

Το KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει προβολές και δράσεις, καθημερινές για σχολεία και σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια και το κοινό. Το φεστιβάλ διαρκεί έως και τον Μάιο 2019 και απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 9 ετών, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, καθώς και σε όλους όσοι αγαπούν την τέχνη του ντοκιμαντέρ.

Το KinderDocs πραγματοποιείται με την υποστήριξη των σημαντικότερων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη: IDFA (Ολλανδία) και DOXS! (Γερμανία). Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού European Children’s Film Association. Τον Νοέμβριο 2018, το  KinderDocs αναλαμβάνει το παιδικό και νεανικό πρόγραμμα του Festival dei Popoli, ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ιταλίας, που διοργανώνεται από το 1959 στη Φλωρεντία.

Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Προπώληση

  • Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού: Κουμπάρη 1, Κολωνάκι: ΤΕΤ & ΠΑΡ 10:00-18:00, ΠΕΜ & ΣΑΒ 10:00-24:00, ΚΥΡ 10:00-16:00
  • Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138: ΠΕΜ & ΚΥΡ 10:00-18:00, ΠΑΡ & ΣΑΒ 10:00-22:00

Τιμή εισόδου: €3 (παιδιά), €6 (ενήλικες)

Προβολές: Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138, Τ 210 3453111, 210 3671000

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος