Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεων μνήμης, στη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο/η στον αντιφασιστικό μονόλογο «Μάμμα Τόνι», από την ομάδα πείρα(γ)μα.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Καλούμε επίσης τους αγωνιστές-στριες,τους αντιφασίστες-στριες, εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές της περιοχής μας να στηρίξουν την αντιφασιστική κινητοποίηση στις 18/09,από το μνημείο του Π.Φύσσα με κατάληξη στη συναυλία που διοργανώνουν οι φίλοι του στο Καστράκι Δραπετσώνας, και στη συγκέντρωση και πορεία στις 16/09 στο Σύνταγμα, με στόχο το κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α.

Η παράσταση θα γίνει την Κυριακή 17/09 στις 20:00 στο Πάρκο Σελεπίτσαρι, cine Αλ.Χρυσοστομίδης. Η είσοδος είναι ελεύθερη,στο χώρο θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για να καλυφθούν τα έξοδα της παράστασης».

Λίγα λόγια για την παράσταση

H ομάδα πείρα(γ)μα παρουσιάζει για πρώτη φορά τον αντιφασιστικό μονόλογο «Μάμμα Τόνι» στα ελληνικά. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 η Φράνκα Ράμε έγραψε και ερμήνευσε μια σειρά μονολόγων βασισμένων σε μαρτυρίες υπαρκτών προσώπων της ιταλικής αντίστασης στο φασισμό.

Η «Μάμμα Τόνι» όταν μαθαίνει ότι οι φασίστες περνούν και πάλι από την πόλη της, αυτή τη φορά ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι για να εκφωνήσουν τους λόγους τους στην πλατεία – μίας πόλης που θρήνησε πολυάριθμα θύματα στα χέρια των φασιστών- αγριεύει, σηκώνεται από την πολυθρόνα της, αρπάζει τη μαγκούρα της και ορμάει μονάχη να τους διώξει.

 

Μοιράσου το άρθρο: