Μυθιστορηματική ήταν η ζωή του Κώστα Σαραντίδη και όσοι βρεθούν την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 8μμ στο πάρκο ΚΑΠΑΨ (Λάκωνος 9) θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτή την εμπειρία γνώσης.


Η τιμητική εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα.

Θα γίνει προβολή της ταινίας «BIET ΚΩΣΤΑΣ» του σκηνοθέτη Γιάννη Τριτσιμπίδα, για τον Έλληνα που έγινε μύθος στα βουνά του Βιετνάμ, παρουσία της Πρέσβειρας του Βιετνάμ στην Ελλάδα Tran Thi Ha Phuong και του «πρωταγωνιστή» της Κώστα Σαραντίδη.

kostasΗ οδύσσεια και η μυθιστορηματική ζωή ενός μεγάλου Έλληνα, νεαρού τότε, ενενηντάχρονου τώρα Θεσσαλονικιού, που επιστρατευμένος κατά την Κατοχή από τους Γερμανούς στα Τάγματα Εργασίας, στάλθηκε στην κεντρική Ευρώπη ώσπου να καταλήξει με το τέλος του πολέμου λεγεωνάριος της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων στην Αλγερία και από κει στην Ινδοκίνα. Αυτομόλησε στο Απελευθερωτικό Μέτωπο «Βιετμίνχ», και αγωνίστηκε με το Λαϊκό Στρατό για πολλά χρόνια.

O Κώστας Σαραντίδης – Nguyen van Lap εξακολουθεί μέχρι σήμερα να προσφέρει την αγάπη και τις υπηρεσίες του στο Βιετνάμ, το οποίο τιμά με κάθε ευκαιρία τον απλό αυτόν Έλληνα που, όπως μας λέει ο ίδιος, ακολούθησε πάντα το ένστικτό του.

• Έκθεση φωτογραφίας με εκπληκτικά τοπία της Ασιατικής χώρας.
• Προβολή ντοκιμαντέρ για το σύγχρονο Βιετνάμ.
• Χαιρετισμός και ομιλία της Πρέσβειρας του Βιετνάμ στην Ελλάδα Tran Thi Ha Phuong.
• Χαιρετισμός από τον Κώστα Σαραντίδη.
• Μπουφές με finger food από τη Βιετναμέζικη κουζίνα.

Πρόκειται για μίαα εκδήλωση της κινηματογραφικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, με ελεύθερη είσοδο.