Το Good Chance Theater είναι ένας σύλλογος που είναι εγκαταστημένο έως τα τέλη Μαρτίου 2018 στο Porte de la Chapelle, στο Παρίσι, δίνει ελπίδα στους μετανάστες που βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα. Κάθε Σάββατο, από τον Ιανουάριο του 2018 και έως τα τέλη Μαρτίου, Παριζιάνοι και μετανάστες συναντιώνται σε αυτό τον χώρο για να παρακολουθήσουν την εβδομαδιαία παράσταση του θεάτρου, το Hope Show.

«Το θέατρο αυτό είναι το πρώτο δημιουργικό κέντρο που είναι αφιερωμένο στους μετανάστες που φτάνουν στο Παρίσι», αναφέρει η Κλαιρ Μπεζανίν, πρόεδρος του συλλόγου και παραγωγός αυτού του νομαδικού πρότζεκτ.

Το πρότζεκτ αυτό ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια οι Τζο Ρόμπερτσον και Τζο Μέρφι, δύο Άγγλοι συγγραφείς, όταν θέλησαν να συγγράψουν ένα έργο για τους μετανάστες. Σκοπός τους ήταν η δημιουργία προσωρινών θεάτρων για την προώθηση της ελευθερίας της έκφρασης, της δημιουργικότητας και της αξιοπρέπειας για όλους, σε περιοχές όπου η ελευθερία της έκφρασης απειλείται. Έστησαν το πρώτο εφήμερο θέατρο στη «Ζούγκλα» του Καλαί το 2015. Το θέατρο, που στεγαζόταν σε ένα μεγάλο θόλο, ήταν ένας ανοιχτός και φιλόξενος χώρος αφιερωμένος στη συνεργασία και τη δημιουργία σε μια κατάσταση όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα απειλούνταν συνεχώς.

ΠΗΓΗ: Telerama

 

Μοιράσου το άρθρο: