Στο πλαίσιο της ART ATHINA, που για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί στο Ωδείο Αθηνών, από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2018, η εικαστικός Κυριακή Μαυρογεώργη συμμετέχει με την gallery genesis και παρουσιάζει τμήμα της τελευταίας ενότητας έργων της.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Εξελίσσοντας το στίγμα της προηγούμενης δουλειάς της, η Κυριακή Μαυρογεώργη, παρουσιάζει ένα παιχνίδι μετασχηματισμών οικείων θραυσμάτων της καθημερινότητας και συνθέτει τρισδιάστατα κολάζ από πορσελάνη.

Ετερόκλητα αντικείμενα συνομιλούν με μικρά γλυπτά από πορσελάνη και δημιουργούν έργα που προδίδουν τα επιμέρους τμήματα και την υλικότητά τους.

Υβριδικά πλάσματα με κεφάλι ζώων ή πουλιών και ανθρώπινο σώμα ή το αντίστροφο, με μέλη από ξερά απογυμνωμένα κλαράκια και ρίζες, ντυμένα με κομμάτια ρούχων, κεντήματα και δαντέλες, ξεκινούν την αφήγηση μιας νέας ιστορίας.

Η λεπτή ισορροπία των συσχετισμών εμφανίζεται στη γεωμετρία των αντικειμένων που φαίνεται να ισορροπούν τόσο οριακά, έτοιμα να κατακρημνιστούν ή να πετάξουν.

Σε αυτόν τον παράδοξο κόσμο, τα πλάσματά του αφηγούνται ιστορίες οικείες καθώς η υλικότητα των επιμέρους στοιχείων τους είναι τόσο έκδηλη, οικεία και προφανής που επιδέχεται να προβάλει κανείς σε αυτά τη δική του αφήγηση».

Μοιράσου το άρθρο: