Ο Θεατρικός Οργανισμός «Altera Pars» παρουσιάζει το νέο θεατρικό έργο του Θωμά Σίδερη «Η Αντοχή των Υλικών», σε σκηνοθεσία Σάββα Πασχαλίδη, στο Θέατρο Altera Pars. Από 24 Νοεμβρίου 2015 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

12108707_1063915723648915_6435962523028635593_nΗ υπόθεση του έργου :

Μια καντίνα, κάπου στην εθνική οδό, είναι ο τόπος συνάντησης τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων. Ένας ανώνυμος άντρας, πρώην στέλεχος πωλήσεων, πρώην σύζυγος, πρώην νομοταγής πολίτης. Ένας φαντάρος με άδεια διανυκτέρευσης ή μήπως ένας λιποτάχτης; Ένας οδηγός νταλίκας με προορισμό τα σύνορα. Μια πόρνη, συνιστώσα και συνισταμένη του χώρου και της ζωής των ηρώων. Όλοι κάτω από το αδιάφορο βλέμμα του σιωπηλού καντινιέρη-Θεού (;). Όλοι σε μια στροφή της ζωής τους, που δοκιμάζει τις αντοχές τους, κάτω από τους ήχους του «Sweet dreams» του Marilyn Manson.

Η “Αντοχή των Υλικών” στηρίζεται στο “ζωτικό ψεύδος”, στο ψέμμα που ανατροφοδοτεί τις ζωές μας, ορίζει τον προσωπικό χώρο μας και αναπαράγει τις ψευδαισθήσεις μας. Άνθρωποι από το παρελθόν με άλλα ονόματα, η προβολή μας πάνω στον “άλλον”, που μπορεί να μην ο “άλλος” αλλά ο ίδιος μας ο εαυτός, θύτης και θύμα μαζί, ένας λιποτάχτης που αναζητά κάποιο ξημέρωμα τα δικά του σύνορα.

Η “Αντοχή των υλικών” είναι ο εαυτός μας που δε συμφιλιωθήκαμε ποτέ μαζί του. Είναι τα θραύσματα μιας ανυπεράσπιστης μνήμης. Είναι το θύμα που πλάσαμε μέσα μας και το περιφέρουμε μέσα στο χρόνο. Το θύμα, που πριν το κατασπαράξουν οι άλλοι, το γευτήκαμε πρώτοι εμείς. Είναι η αδυσώπητη αναμέτρηση με το όριο της ανθρώπινης θραύσης.

Ένα έργο σκληρό, σύγχρονο, με το υπόγειο, μαύρο χιούμορ της ανελέητης απελπισίας. Με ωμότητα που κραυγάζει πάνω στα σπαράγματα μιας χαμένης αθωότητας, στα όνειρα που παγιδεύουν, σε κάθε ματαιωμένη υπόσχεση τρυφερότητας.

 

«Η αντοχή των υλικών» γράφτηκε από τον Θωμά Σίδερη και τη σκηνοθετεί ο Σάββας Πασχαλίδης. Πρόκειται για τη δεύτερη θεατρική συνεργασία τους, μετά την παράσταση “Το τελευταίο σπίρτο”, που παρουσιάστηκε την περίοδο 2014-2015, βασισμένη στο μυθιστόρημα του πρώτου με τίτλο “Κανέλα από τη Σμύρνη”.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Παναγιώτης Κατσίκης, Κυριακή Γάσπαρη, Βασίλης Ζώης, Μανόλης Γιακουμάκης και Γιώργος Δαρείος

Σκηνικά – Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πλατάκης Μουσική επιμέλεια, ήχοι: Κώστας Χαριτάτος Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά

Από 24 Νοεμβρίου 2015 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο ALTERA PARS

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: EΡΤ

Θέατρο ALTERA PARS

Μεγ. Αλεξάνδρου 123 – Κεραμεικός

 

 

πληροφορίες – κρατήσεις: 210 3410011

Μοιράσου το άρθρο: