Μια παράσταση όπου το τσίρκο συναντά το θέατρο, εμπνεόμενη από το έργο της χορογράφου Πίνα Μπάους, παρουσιάζει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 4 Μαρτίου 2019, στις 20.30. Πρόκειται για τη βραβευμένη παράσταση με τίτλο Smashed της ομάδας Gandini Juggling, πουσυνδυάζει κλασικούς ζογκλερικούς άθλους και σύγχρονο θεατρικό τσίρκο, παρακολουθεί και εμβαθύνει στις σχέσεις ανάμεσα σε 7 άνδρες και 2 γυναίκες, με τη μουσική συνοδεία αγαπημένων μελωδιών.

Η παράσταση ξετυλίσσεται μέσα από μια σειρά από νοσταλγικές κινηματογραφικές σκηνές που διερευνούν τη σύγκρουση, την ένταση στις ανθρώπινες σχέσεις και τον χαμένο έρωτα, σε ένα παράδοξο απογευματινό τσάι, αναδεικνύοντας την άλλη όψη του ζογκλερισμού, της «τέχνης της ανάρριψης». Τερπνό και ταυτόχρονα ανησυχαστικό, το Smashed αμφισβητεί κομψά τις αυστηρές συμβάσεις των καλών τρόπων, της ενδυμασίας και της γλώσσας του σώματος. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο υβρίδιο ζογκλερικής επιδεξιότητας με εξαιρετική ακρίβεια συντονισμού και συγχρονισμού.

Η ομάδα Giandini Juggling δημιουργήθηκε το 1992 από τον διάσημο ζογκλέρ Sean Gandini και την πρωταθλήτρια της γυμναστικής Kati Ylä-Hokkala και έχει παρουσιάσει περισσότερες από 5.000 παραστάσεις σε 50 χώρες.

INFO

Τιμή εισιτηρίου: €10, €5

 

Μοιράσου το άρθρο: