Στις ταράτσες τους, μόνοι τους ή και με παρέα, ανεβαίνουν την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 οι κάτοικοι των Eξαρχειών με στόχο να ελευθερώσουν τη φαντασία τους και να μετατρέψουν την ταράτσα τους σε ταράτσα-τόπο.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία της ομάδας «Τα πουλιά» που βασίζεται στην ιδέα του Πάρη Λεγάκη.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχουν οι Δάφνη Σοφιανοπούλου, Ελένη Μαστρογεωργοπούλου και Πανδώρα Γιαμαλίδου.

Οραματίζονται τη δημιουργία μίας διαφορετικής εκδήλωσης, μίας εκδήλωσης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους κατοίκους της γειτονίας σε 60 περίπου ταράτσες της περιοχής των Εξαρχείων. Μουσικοί, οι οποίοι ακούγοντας ο ένας τον άλλο, επιχειρούν να δημιουργήσουν έναν μουσικό διάλογο μεταξύ τους.

Πριν από αυτό, απαιτείται προετοιμασία όπου καλείται ο κάθε ένοικος να φιλοξενήσει στην ταράτσα του έναν μουσικό ενώ παράλληλα προσκαλούν τους ενοίκους ν’ ανέβουν στην ταράτσα την ώρα της μουσικής εκδήλωσης.

Βασικό για την επιτυχία της εκδήλωσης είναι ο συγχρονισμός. Η έναρξή της σηματοδοτείται από ένα πεντάλεπτο ηχητικό απόσπασμα με συνεντεύξεις από κατοίκους της γειτονιά. Το ηχητικό αυτό απόσπασμα ακούγεται από διαφορετικά σημεία της γειτονιάς.

Στο κλείσιμο της μουσικής δράσης, δεκάδες ιπτάμενα φαναράκια φωτίζουν τον ουρανό από κάθε συμμετέχουσα πολυκατοικία.

Μετά το τέλος, οι συμμετέχοντες μπορούν να συναντηθούν όλοι μαζί στη ταράτσα του Σινεμά «ΒΟΞ» για να μοιραστούν την εμπειρία τους, να συζητήσουν για τη γειτονιά και να κλείσουν εορταστικά την ημέρα.

Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και δεν μένουν στη γειτονιά, θα υπάρχει σημείο θέασης στον λόφο του Στρέφη, από το οποίο θα μπορούν να ακούσουν αλλά και να δουν τους μουσικούς με δύο τηλεσκόπια που θα βρίσκονται εκεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Όσοι μένουν στην περιοχή και θέλουν να συμμετάσχουν και να προμηθευτούν ιπτάμενα φαναράκια ή να παίξουν το ηχητικό απόσπασμα από τα σπίτια τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη διοργάνωση στο τηλέφωνο 6974151193.

Για εκείνους που δεν είναι κάτοικοι και θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από τον λόφο του Στρέφη, μπορούν να καλέσουν στο ίδιο νούμερο για κράτηση θέσεων.

Το εγχείρημα στηρίζεται από το European Culture Foundation και από τοπικά μαγαζιά.


info

Διεύθυνση: Περιοχή Εξαρχείων, Αθήνα

Ώρες: 20:11-21:11

Σινεμά ΒΟΞ: Θεμιστοκλέους 82, Αθήνα 106 81

Τηλέφωνο: 2103301020

Web site: www.birdsproject.net 

e-mail: [email protected]

Facebook: εγχείρημα πουλιά – birds project

 

 

Μοιράσου το άρθρο: