Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου 2018, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου.

Το φεστιβάλ-θεσμός αναμένεται να φιλοξενήσει εφέτος στο πρόγραμμά του περισσότερους από 600 χορευτές, προσκαλώντας στις εκδηλώσεις του πάνω από 7500 θεατές.

H αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» και η μεγάλη ομάδα των εθελοντών, προσκαλεί χορευτικά συγκροτήματα από κάθε γωνία της Ελλάδας να δηλώσουν συμμετοχή στο Φεστιβάλ.

Αφού ανατρέξουν στους όρους συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου του φεστιβάλ, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2018.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» είναι μέλος του European και του Word Folklore Festival Association, ενώ διαθέτει την πιστοποίηση του σήματος ποιότητας EFFE LABEL 2017-2018 από το European Festivals Association.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης γιορτής χορού, η Σκόπελος θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς, προβάλλοντας την ποικιλομορφία και τον πλούτο τους μέσα από μία σειρά από χορευτικές παραστάσεις, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες, όπως ημερίδες, σεμινάρια, εκθέσεις, ανοικτές πρόβες κλπ.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», έχει διακριθεί στο διαγωνισμό Τourism Awards 2017 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «φεστιβάλ»), και στο διαγωνισμό Best City Awards 2016 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «πολιτισμός»), έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και έχει παρουσιασθεί ως μελέτη περίπτωσης σε επιστημονικά συνέδρια.

Μοιράσου το άρθρο: