Ο Βρετανός ηθοποιός, Άντριου Σακς, πέθανε σε ηλικία 86 ετών. Ήταν ιδιαίτερα γνωστός για τον ρόλο του ισπανού σερβιτόρου, Μανουέλ, στη σειρά του BBC «Fawlty Towers» (Δεκαετία του ’70)-«Ένα Τρελό, Τρελό Ξενοδοχείο».

Όπως δήλωσε η σύζυγός του ηθοποιού, Μέλοντι, στην εφημερίδα Daily Mail, ο Σακς, που πριν από τέσσερα χρόνια είχε διαγνωστεί με άνοια, πέθανε στις 23 Νοεμβρίου και τάφηκε εχθές (1/12) στο βόρειο Λονδίνο.

Ο Τζον Κλιζ , το μέλος των Monty Python, που μαζί με την ηθοποιό Κόνι Μπούθ υπέγραψαν τη σειρά «Fawlty Towers» εξέφρασε στο Twitter την θλίψη του για τον θάνατο του Σακς. τον χαρακτήρισε ως ένα «πολύ γλυκό, ευγενικό και πράο άνθρωπο και πραγματικά εξαιρετικό φαρσέρ».

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1975 και το τελευταίο στις 25 Οκτωβρίου 1979. Ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Σακς στη σειρά ήταν χαρακτηριστικός και όπως επισημαίνει και το BBC, «συχνά δεν έλεγε περισσότερα από τη λέξη »Que?» (Τι;) Η πιο διάσημη ατάκα του ωστόσο ήταν το «Δεν ξέρω τίποτα».

Μετά το Fawlty Towers, ο Σακς πρωταγωνίστησε στη διάσημη βρετανική σειρά «Coronation Street» κι είχε έναν μικρό ρόλο στη σειρά του BBC, «EastEnders».

Αξίζει να σημειώθει ότι, ενώ οι θαυμαστές του και οι κριτικοί εξήραν το ταλέντο του στην κωμωδία, ο ίδιος ήταν μετριόφρων σε ό,τι αφορά τον ρόλο που τον καθιέρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: