Στο βιβλίο του φωτογράφου Ντένις Ο’ Ρίγκαν θα δημοσιευτούν για πρώτη φορά φωτογραφίες του σταρ της μουσικής (και όχι μόνο) Ντέιβιντ Μπάουι από την περιοδεία του με τίτλο Serious Moonlight (1983) στη διάρκεια της οποίας ο Ο’ Ρίγκαν τον ακολουθούσε αποτυπώνοντας στιγμές με το φακό του.

Εκτός από φωτογραφίες του Μπάουι εκείνης της περιόδου, το βιβλίο- που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων τον Μάιο του 2018– θα συνοδεύεται από τόμους με αναμνηστικά, όπως χειρόγραφους στίχους, εισιτήρια, setlists (λίστες με τραγούδια συναυλιών) και ένα δίσκο βινυλίου 12inch με τις επιτυχίες του Μπόοουι, “Ricochet” και “Let’s Dance” σε παραγωγή Νάιλ Ρότζερς.

Σύμφωνα με τη Guardian, tο βιβλίο “Ricochet: David Bowie 1983” θα εκδοθεί από τους οίκους Moonlight Books και Penguin Random House σε 2.000 αντίτυπα και η τιμή του θα ανέρχεται σε 3.000 αγγλικές λίρες.

«Ήταν πολύ, πολύ ευτυχισμένος. Ο Μπάουι ξεκίνησε τις εμφανίσεις τον Μάιο του 1983 σε κοινό 10.00 ατόμων, αλλά εντός μερικών εβδομάδων έπαιζε σε στάδια σε κοινό 60.000 ατόμων και τον προτελευταίο μήνα, εμφανίστηκε στη μεγαλύτερη συναυλία που διοργανώθηκε ποτέ στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας», ανέφερε ο Ντένις Ο’ Ρίγκαν, μιλώντας για την εποχή που ο ίδιος «συνόδευε» τον Μπάουι.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του φωτογράφου, ο δημοφιλής καλλιτέχνης που έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2016, είχε στηρίξει την κυκλοφορία του βιβλίου, είχε εγκρίνει κάθε φωτογραφία και τα αναμνηστικά και σκόπευε να το υπογράψει, ωστόσο πέθανε προτού υλοποιηθεί το πρότζεκτ.

Ο Ντένις Ο ‘ Ρίγκαν είχε πει στον Μπόουι ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φωτογράφιση αστέρων της ροκ, όταν παρακολούθησε συναυλία του ως Ziggy Stardust το 1973 στο Hammersmith Odeon.

Ο φωτογράφος αναφέρει: «Ο Ντέιβιντ Μπόουι δεν ήταν πολύ καλός όταν του έκανες φιλοφρονήσεις. «Εσύ ήσουν ο λόγος για τον οποίο έγινα φωτογράφος», του είπα και εκείνος μου απάντησε: «Πιθανώς θα πεις το ίδιο και στον Μπόνο αύριο βράδυ».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ The Guardian

Μοιράσου το άρθρο: