Το House Keys/ Die Kunst des Vergessens είναι ένα έργο για τη μνήμη, το πώς θυμόμαστε και το πώς ξεχνάμε, το οποίο δημιουργήθηκε συλλογικά από τα μέλη της ομάδας Terrasse Ensemble. Η παράσταση θα παρουσιάζεται από τις 7 ως τις 10 Ιουνίου στο Theater STOK στη Ζυρίχη.

Τι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ; Πως διαμορφώνεται η μνήμη; Τι επιλέγουμε να ξεχάσουμε; Τι κουβαλάμε πάντοτε μαζί μας;  Μια ομάδα ερευνητών της μνήμης βρίσκεται σε ειδική αποστολή: να συλλέξει τις ιστορίες, τα βιώματα, τις αναμνήσεις των μελών της ομάδας αλλά και άλλων και να τα αρχειοθετήσει. Η αποστολή είναι δύσκολη. Τα αρχεία διαρκώς μεταβάλλονται και οι μνήμες παρασύρουν μαζί τους αισθήσεις, διαδρομές, μουσικές και εποχές. Οι δρόμοι και τα σπίτια ξεκλειδώνουν νέες και παλιές ιστορίες. Τα σακίδια γεμίζουν αντικείμενα και εικόνες.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των παραστάσεων πραγματοποιήθηκε artistic residency, έγιναν επισκέψεις σε χώρους καθώς και συναντήσεις με επιστήμονες, εξειδικευμένους στις διαφορετικές εκφάνσεις της μνήμης.

 Στοιχεία παράστασης:

7-10 Ιουνίου 2018, 20:00, Theater Stok

Στα ελληνικά με γερμανικούς υπέρτιτλους

Σκηνοθεσία, δραματουργία: Άννα Τσίχλη-Boissonnas

Εικαστική επιμέλεια: Δάφνη Κοκκίνη

Κινησιολογία: Ελένη Μυλωνά

Κατασκευή σκηνικού: Δάφνη Κοκκίνη, Γρηγόρης Γρηγοριάδης, Αποστόλης Τσίκας

Κοστούμια: Δάφνη Κοκκίνη, Άντα Παπανακλή

Σχεδιασμός φωτισμών: Άγγελος Γουναράς

Μετάφραση: Esther Menet

Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Shegaj

Με τους: Ειρήνη Αλτουβά, Βασιλική Βασιλοπούλου, Γρηγόρης Γρηγοριάδης, Δάφνη Κοκκίνη, Ελένη Παπαδάκη, Μαρία Σκιαδά, Δημήτρης Τόμπρος, Αποστόλης Τσίκας

Ομάδα υποστήριξης: Ειρήνη Κασιούμη, Μεταξία Μαρκάκη, Λιλίκα Μυλωνά

Το Terrasse Ensemble δημιουργήθηκε σε μια όμορφη ταράτσα με θέα την Ζυρίχη τον Αύγουστο του 2017 από μια ομάδα επαγγελματιών και ερασιτεχνών του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών. Τα μέλη του Terrasse Ensemble είναι ελληνικής καταγωγής, ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Ζυρίχης και επιθυμούν τη μελέτη και προώθηση του πολιτισμού, των ατομικών και συλλογικών ιστοριών και των καλλιτεχνικών πρακτικών που συνδέονται με τις κοινές καταβολές τους ενώ ταυτόχρονα ανοίγονται προς νέες τάσεις και πρακτικές, σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Στόχο του Terrasse Ensemble αποτελεί η δημιουργία καινοτόμων δράσεων στον χώρο των παραστατικών τεχνών.

Στις άμεσες δράσεις ανήκει η οργάνωση εργαστηρίων, η συνεργασία με φορείς για την δημιουργία κοινών δρώμενων και ανταλλαγή καλλιτεχνικών ιδεών και πρότζεκτ μεταξύ Ελλήνων και Ελβετών καλλιτεχνών. Το Terrasse Ensemble αφουγκράζεται τις σύγχρονες τάσεις που αφορούν τις παραστατικές τέχνες και παρουσιάζει τις δράσεις του μέσα από το πρίσμα και την ματιά των τάσεων αυτών, εγγράφοντας το στίγμα του στον καλλιτεχνικό χάρτη της Ζυρίχης.

Το bar του Theater Stok θα είναι ανοικτό μια ώρα πριν την παράσταση για να καλωσορίσει τους θεατές με ελληνικούς μεζέδες και ποτά.

Τιμή εισιτηρίου: 30 / 20 (Legi)

Φωτογραφίες: Valentin Boissonnas

Σχεδιασμός: daphne kokkini werkraum

Πληροφορίες / Εισιτήρια: www.terrasse-ensemble.ch , [email protected]

Μοιράσου το άρθρο: