Οι θησαυροί της συλλογής Κόπλοβιτς παρουσιάζονται στο Παρίσι

Μια επιλογή από τη συλλογή των έργων της ισπανίδας εκατομμυριούχου Αλίθια Κόπλοβιτς εκτίθεται στο Μουσείο Ζακμάρ-Αντρέ, στο Παρίσι, ως τις 10 Ιουλίου. Η συλλογή περιλαμβάνει έργα των Πικάσο, Γκόγια, Γκογκέν, Θουρμπαράν, Ρόθκο και άλλων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται συνολικά 53 έργα από τη συλλογή, την οποία η επιχειρηματίας δημιούργησε σε διάστημα 30 χρόνων. Και παρότι πολλά από τα έργα έχουν, κατά καιρούς, φιλοξενηθεί σε διάφορα μουσεία, αυτή είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Ο επιμελητής της έκθεσης, Πάμπλο Μελέντο Μπελτράν επέλεξε έργα από την αρχαιότητα έως τον Μικέλ Μπαρθελό.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η Κόπλοβιτς, είναι ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος της Ισπανίας και όπως λέει ο Μπελτράν άρχισε να αγοράζει “αυτό που της άρεσε, που την εντυπωσίαζε. Αφιέρωσε πολύ χρόνο σε αυτή τη συλλογή”. Στο σύνολό της, η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 100 ίσως και 200 έργα.

Ως γαλλόφιλη, η Κόπλοβιτς φοίτησε στο γαλλικό Λύκειο της Μαδρίτης, δεν επέλεξε τυχαία το Jacquemart-André για την πρώτη έκθεση της συλλογής της. Η Νελί Ζακμάρ ενδιαφερόταν και αυτή, μαζί με τον σύζυγό της, για την προσεκτική αγορά έργων τέχνης, κυρίως έργων ζωγράφων της Φλωρεντινής και της Βενετσιάνικης σχολής.

“Θεωρώ ότι η συλλογή έργων τέχνης είναι ένας πρωταρχικός δρόμος για μένα, μια πορεία που ξεκίνησα όταν ήμουν 17 ετών (όταν η ίδια επισκέφτηκε το Μουσείο Prado της Μαδρίτης) και που μου χρησίμευσε για να προστατεύομαι από διάφορες αντιξοότητες της ζωής”, γράφει η Κόπλοβιτς σε σύντομο κείμενο στον κατάλογο της έκθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος