Η θεατρική ομάδα «Περιοδικός Θίασος», που πρωτοεμφανίστηκε με την παράσταση «Μπουκέτο» στο θέατρο Πορεία το 2015, παρουσιάζει φέτος την καινούρια της παραγωγή με τίτλο «Μια μέρα. Σήμερα». Η πρεμιέρα της παράστασης είναι προγραμματισμένη για τις 24 Νοεμβρίου 2018.

Με χιούμορ και σκηνές βασισμένες σε αληθινές ιστορίες, η ομάδα προσπαθεί να κάνει τον θεατή τον 6ο συνένοχο μίας θεατρικής πραγματικότητας που δεν απέχει πολύ από την πραγματική ζωή…

Πέντε παράλληλες ιστορίες ξετυλίγονται με φόντο ένα πολύβουο αστικό τοπίο και δημιουργούν μια ξεκούρδιστη ορχήστρα από κόρνες, φωνές και εκκωφαντικές σιωπές. Πέντε άνθρωποι εγκλωβισμένοι στη ρουτίνα τους νιώθουν ασφάλεια μέσα στους χάρτινους τοίχους της φυλακής που αποκαλούν «σπίτι» και αρνούνται πεισματικά ν’ αλλάξουν οτιδήποτε. Το καθημερινό και ασήμαντο μεγεθύνεται και μοιάζουν αστείοι στα μάτια μας, σχεδόν ξεκαρδιστικοί, γιατί πιστεύουμε ότι αυτοί είναι οι «άλλοι».

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια σειρά από εικόνες, που επαναλαμβάνονται μηχανικά, συνθέτουν την καθημερινότητα πέντε νέων ανθρώπων στην Ελλάδα του σήμερα. Μέσα από χαραμάδες, μπαίνει φως στα κλειστά σπίτια και επίκεντρο γίνεται ο άνθρωπος. Παρακολουθούμε τρεις μέρες από τη ζωή τους και παράλληλα τη σύγχρονη πραγματικότητα της συνεχούς αναζήτησης εργασίας, ανθρώπινης επαφής και σήματος wifi… Σ’ έναν κόσμο άλλοτε φιλόξενο κι άλλοτε εχθρικό, η σταθερότητα φαντάζει ως μοναδική σανίδα σωτηρίας. Η μιζέρια βαφτίζεται κανονικότητα και οποιαδήποτε αλλαγή μοιάζει να είναι οδυνηρή και επικίνδυνη. Μπορούν άραγε αυτοί οι άνθρωποι να απεξαρτηθούν από τη συνήθεια; Ή το μόνο που θ’ αφήσουν πίσω τους είναι ένα βαθούλωμα στον καναπέ; Διάρκεια: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Συντελεστές

Κείμενο – Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα Περιοδικός θίασος

Σκηνοθετική επιμέλεια: Χάρης Μπόσινας

Εικαστικό περιβάλλον-Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Παπαδοπούλου

Επιμέλεια κίνησης: Στεφανία Γώγου- Πούλου

Πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Ατλιδάκης

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Φωτογραφίες: Κώστας Γκιόκας, Λύσανδρος Λυσανδρόπουλος

Επιμέλεια αφίσας: Γιώργος Δομιανός

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού (A Priori)

Ηθοποιοί: Νικολίνα Καραθύμιου, Τατιάνα Μελίδου, Γιώργος Στεφανίδης, Γιώτα Τσιότσκα, Ντίνος Φλώρος


info

Πότε: Πρεμιέρα στις 24 Νοεμβρίου 2018. Παραστάσεις έως και τις 6 Ιανουαρίου 2019 (για 14 παραστάσεις)

Ώρες & μέρες: Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00

Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό+άνω των 65+ΑΜΕΑ+γκρουπ 8 ατόμων), 5 ευρώ (ανέργων+ατέλεια)

Πού: Faust Bar theatre Arts, Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12.

Τηλ.: 210.3234095

Μοιράσου το άρθρο: