Τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου, το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου παρουσιάζει τη νέα ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Το Μέλλον στο Διάστημα».

Πρόκειται για μια παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας από δέκα ετών και άνω.

Ξεκινώντας από μια ιστορική αναδρομή της προσπάθειας για την «κατάκτηση» της Σελήνης, η παράσταση επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήματα για το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης όπως: Πότε θα κατασκευασθούν διαστημικές βάσεις στη Σελήνη και στον Άρη; Πότε θα υλοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή προς τον «κόκκινο» πλανήτη; Θα καταφέρει η ανθρωπότητα να ξεφύγει από τα στενά όρια του ηλιακού μας συστήματος, για να κάνει διαστρικά ταξίδια;

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18:30 και 20:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας.

Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθεύεται έως δύο δελτία εισόδου, ενώ θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση.

Ο δρ Νίκος Σέργης, ερευνητής στο Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και συνεργάτης στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα προλογίσει την έναρξη των προβολών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: