Η κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας άνοιξε τις πύλες της και με πλήθος προβολών αλλά και αφιερωμάτων μας παρουσιάζει τις τάσεις αλλά και την νέα σοδειά. Δείτε ποιες θα συζητηθούν περισσότερο στις Νύχτες Πρεμιέρας και παρακολουθείστε δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές στην κάμερα της ΕΡΤ και στον Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο.

Το φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας άνοιξε τις πύλες του με την ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι «Cold war» , ενώ θα ολοκληρώσει τις προβολές του με το Κύκνειο άσμα του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, αφού όπως δήλωσε θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση, το «Old man and the gun».

Στο διαγωνιστικό μεταξύ άλλων θα προβληθεί η ταινία «Museo» με τον πολυβραβευμένο Γκαέλ Γκαρθία Μπερνάλ.

Δύο ταινίες που έκαναν αφιέρωμα στο Midnight Madness του φεστιβάλ του Τορόντο θα προβληθούν. Το «Climax» που παρουσιάζει την αλλόκοτη εξέλιξη μιας βραδιάς όταν κατά τη διάρκεια μιας χορευτικής πρόβας κάποιος θα ρίξει παραισθησιογόνα στα ποτά των καλλιτεχνών.

Επίσης ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης «In fabric» Πίτερ Στρίκλαντ θα δώσει το παρόν με μια παράξενη δημιουργία και ένα καταραμένο φόρεμα.

Η κυπριακή συμπαραγωγή «The Ghost of Peter Sellers» έκανε πρώτα πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και προβάλλεται και στις Νύχτες πρεμιέρας.

Και το πολυβραβευμένο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη θα κάνει την ελληνική του πρεμιέρα στο αγαπημένο φεστιβάλ των Ελλήνων κινηματογραφόφιλων.

Ένας σημαντικός Έλληνας δημιουργός, ο Γιώργος Πανουσόπουλος, θα ξεδιπλώσει τις αναμνήσεις του μέσα από τα σημαντικότερα σημεία της κινηματογραφικής του καριέρας καθώς και την πρεμιέρα της νέας του ταινίας.

Επίσης τρεις πρεμιέρες έχουν κερδίσει το θερμό χειροκρότημα του κοινού σε όσα φεστιβάλ προβλήθηκαν.

Το «Wild Life», ένα δράμα εποχής με τον Τζέικ Τζίλενχααλ στο ρόλο ενός χαμηλόμισθου πυροσβέστη και της επιλογής του που θα τον οδηγήσει στη διάλυση της οικογένειας του.

Το «The Kindergarden teacher» με τη Μάγκυ Τζίλενχααλ να υποδύεται μια νηπιαγωγό που θέλει να ζήσει τη δόξα δια μέσω αντιπροσώπου, ενός πολύ νεαρού μαθητή της.

Τέλος μια νέα προσθήκη το «High Life», τη Νέα ταινία της Κλερ Ντενί με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ Αλ. Λιζάρδος

Μοιράσου το άρθρο: