Η αυθεντική, πρωτότυπη χειρόγραφη παρτιτούρα του τραγουδιού «Eleanor Rigby» των Beatles πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου στο Γουόρινγκτον της Βρετανίας από τον οίκο δημοπρασιών Omega Auctions.

Η τιμή πώλησης αυτού του σπάνιου υλικού υπολογίζεται στις 20.000 λίρες (22.000 Ευρώ). Αρχικά το τραγούδι, τους στίχους του οποίου έγραψε ο Πολ Μακάρτνεϊ, βρισκόταν στην δεύτερη πλευρά του δίσκου «Yellow Submarine», ο οποίος κυκλοφόρησε το 1966.

Η παρτιτούρα που θα διατεθεί προς δημοπρασία είναι γραμμένη στο χέρι από τον παραγωγό Τζορτζ Μάρτιν, υπογεγραμμένη από τον Μάρτιν και τον Μακάρτνεϊ.

Ένα πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ενός τάφου στο νεκροταφείο του Λίβερπουλ, με το όνομα της Eleanor Rigby, καθώς και μία μινιατούρα της Βίβλου του 1899 με το όνομα γραμμένο στο εσωτερικό του, θα παρουσιαστούν επίσης στη δημοπρασία. Το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας του τάφου και η Βίβλος ανακαλύφθηκαν από έναν συγγενή όταν η ιδιοκτησία δύο αδελφών της Eleanor Rigby παραδόθηκε στην οικογένεια.

Ο τάφος με το όνομα της Eleanor Rigby, την ιστορία της οποίας αφηγείται το τραγούδι, βρίσκεται σε ένα νεκροταφείο το οποίο διέσχιζαν συχνά τα δύο «Σκαθάρια», Λένον και Μακάρτνεϊ, προκειμένου να «κόβουν δρόμο». Προφανώς το γεγονός αυτό ενέπνευσε τον διάσημο μουσικό ώστε να γράψει το τραγούδι, παρά το γεγονός ότι ο ο ίδιος ο Μακάρτνεϊ έχει δηλώσει πως το όνομα Eleanor Rigby είναι εντελώς φανταστικό και το έχει επινοήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP

Μοιράσου το άρθρο: