Η εμψύχωση των νέων μέσω της τέχνης και του σκέιτμπορντ είναι ο στόχος της εταιρίας «The Skateroom», που εδώ και χρόνια μέσω και της σχετικής ιστοσελίδας προβάλλει συγκεκριμένες ιδέες, δράσεις και φυσικά…σανίδες σκέιτ.

Η αξιοποίηση έργων διάσημων καλλιτεχνών, όπως ο  Άντι Γουόρχολ και ο Άι Γουέι Γουέι είναι από τις πιο σημαντικές «συνεργασίες» του παρελθόντος, ενώ αυτή τη φορά η «The Skateroom» συνεργάστηκε με τους φημισμένους σύγχρονους εικονογράφους, Jeremyville, Jean Julien και Steven Harrington για μια περιορισμένη έκδοση πρωτότυπων σανίδων σκέιτμπορντ.

H «The Skateroom» συνεργάζεται με τη διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση Skateistan, δωρίζοντας το 10% του κέρδους της για την υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων προς όφελος νέων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο Jeremyville -με έδρα του τη Νέα Υόρκη- είναι γνωστός για τους νεαρής ηλικίας χαρακτήρες του που προτρέπουν στην ανάληψη δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος και προωθούν την κοινωνική αλλαγή. «Οι τίτλοι των τεσσάρων σανίδων του, «Χθες», «Σήμερα», «Πάντα» και «Αιωνιότητα», αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα στάδια της ζωής μας: αγώνας, απόφαση, ανάπτυξη και έμπνευση. Η όλη σύλληψη έχει να κάνει με τις απαντήσεις που προκύπτουν από τη θετική δράση, την πειθαρχία, το όραμα και την ανθεκτικότητα» αναφέρει ο καλλιτέχνης.

O Jean Julien -με έδρα το Λονδίνο- έδωσε στις δικές του σανίδες σκέιτ τον τίτλο «Το τρίγωνο και η σφαίρα», καλώντας τους νέους να δράσουν, χρησιμοποιώντας ως μέσω το χιούμορ και τους ιδιαίτερους χαρακτήρες του.

«Ανησυχία» και «Ροζέ» είναι τα σχέδια που φιλοτέχνησε ο Steven Harrington και αναφέρει σχετικά: «Πάντα αντιμετώπιζα την τέχνη και το σκέιτμπορντ ως εξαιρετικές διεξόδους που μπορούν να εμπλουτίσουν περισσότερο τους νέους μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: https://theskateroom.com

Μοιράσου το άρθρο: