Το apokries.ert.gr είναι το διαδικτυακό αφιέρωμα της ΕΡΤ στην Ελληνική Αποκριά, στα ξεχωριστά έθιμά της και στα αστικά καρναβάλια ανά τη χώρα. Στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1 πλοηγηθήκαμε στον ιστότοπο και πήραμε μια γεύση από το αφιέρωμα.

Μελετήσαμε τη λαογραφία με τη βοήθεια μελετητών και ερευνητών.

Μιλήσαμε με πολιτιστικούς συλλόγους, δημοτικές Αρχές και καρναβαλιστές.

Επισκεφτήκαμε εργαστήρια όπου κατασκευάζονται καρναβαλικά άρματα και κοστούμια.

Ταξιδέψαμε στο παρελθόν μέσα από αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό και ντοκιμαντέρ του Αρχείου της ΕΡΤ όπου παρακολουθούμε πώς αναβίωναν τα αποκριάτικα έθιμα τα παλιά χρόνια.

Τέλος, οι ανταποκριτές της ΕΡΤ στην Περιφέρεια έκαναν το δικό τους ρεπορτάζ σχετικά με τα αγροτικά και αστικά δρώμενα της Ελληνικής Αποκριάς.

Όλα αυτά βρίσκονται μέσα στον ιστότοπο apokries.ert.gr  και παρουσιάζονται με video, φωτογραφίες και κείμενα, σε μια προσπάθεια να ενημερώσουμε το κοινό με τρόπο απλό, κατανοητό, και κυρίως ελκυστικό.

Η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Απευθείας» παρουσίασε στο στούντιο, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, το διαδικτυακό αφιέρωμα της ΕΡΤ στην Ελληνική Αποκριά.

Στείλτε κι εσείς στο [email protected] μία ψηφιακή φωτογραφία υψηλής ανάλυσης, από το καρναβάλι του τόπου σας, μαζί με το όνομα της περιοχής και το δικό σας. Οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν σταδιακά στο site μας.

Μπούλες – Νάουσα

Μοιράσου το άρθρο: