Τα παιδιά των Πρεσπών Φλώρινας, κέρδισαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Σεναρίου, στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Παιδί και κινηματογράφος». Οι μαθητές δημιούργησαν τη δική τους ταινία, μικρού μήκους, εμπνευσμένη από το βιβλίο του Φρανκ Βίβα: «Η Μικρή Σάρλοτ Σκηνοθέτης».

Οι λίμνες των Πρεσπών δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον κινηματογραφικό φακό των παιδιών, τα οποία μετέφεραν την ηρωίδα Σάρλοτ από τη Νέα Υόρκη, όπου «ζει» στο βιβλίο, στις Πρέσπες, για τις ανάγκες της ταινίας.

Προκειμένου να λάβουν μέρος στην τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, οι μικροί κινηματογραφιστές ταξίδεψαν στην Αθήνα.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης EΜΣΤ, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης ΜοΜΑ, την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών, το σωματείο ΜΑΖΙ για την ΕΦΗΒΙΚΗ υγεία, τον Οργανισμό Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού OPUS και τον Εκδοτικό Οίκο ΜΕΛΙΣΣΑ υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Για την ταινία εργάστηκαν συνολικά 9 παιδιά, 7-11 ετών, υπό την καθοδήγηση του εκαπιδευτικού, Ηλία Φωτάκη, ενώ η συμμετοχή των Πρεσπών, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κοινών Δράσεων του δήμου Πρεσπών και της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της.

Δείτε εδώ την ταινία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: