Στα πλαίσια των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο Δήμος Ικαρίας διοργανώνει στο δημοτικό κινηματογράφο στον Άγιο Κήρυκο ένα κύκλο κινηματογραφικών προβολών με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Ικαρίας: «διοργανώνει (για 4η συνεχόμενη περίοδο) από την Τρίτη 24/7/2018 ένα κύκλο κινηματογραφικών προβολών με ελεύθερη είσοδο για όλους, ανοίγοντας ένα παράθυρο σε αξιόλογα κινηματογραφικά έργα, προσφέροντας ταυτόχρονα μια πολιτιστική ανάσα.

Ο Δήμος Ικαρίας προχωράει σε αυτή δραστηριότητα πιστεύοντας ότι κάθε μορφή τέχνης πρέπει να φτάνει στο λαό, ως ξεχωριστός τρόπος ανθρώπινης έκφρασης, αλλά και ως μέσο διαπαιδαγώγησης και διασκέδασης.

Η πρωτοβουλία αυτή της Δημοτικής Αρχής, σε συνδυασμό με την προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών (π.χ νέο προβολικό σύστημα στον θερινό, δημιουργία χειμερινής αίθουσας προβολών) αποδεικνύει τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει ένας Δημοτικός Κινηματογράφος, κόντρα στη ραγδαία εμπορευματοποίηση και την πολιτιστική υποταγή.

Ταυτόχρονα παραχωρείται δωρεάν η χρήση του Δημοτικού κινηματογράφου δυο φορές την εβδομάδα σε όσους συλλόγους ενδιαφέρονται (Κινηματογραφική λέσχη – συλλόγους γονέων, κλπ) για την παρουσίαση ενός παραλλήλου προγράμματος προβολών».

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018 – Ώρα έναρξης 21:00
Ο Έτορε Σκόλα με το μια «Ξεχωριστή Μέρα»,1977 καταγγέλλει τη σαπίλα και το θάνατο που αποπνέει ο φασισμός που καταπνίγει κάθε ανθρωπιά, μέσα από το σύνηθες περίτεχνο σεναριακό, σκηνοθετικό, υποκριτικό και φωτογραφικό του στιλ. Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι και η ηχητική μπάντα της ταινίας.

Τέταρτη 8 Αυγούστου 2018 – Ώρα έναρξης 21:00
«100 ΧΡΟΝΙΑ Σ.Ε.Η» Ένα ντοκιμαντέρ ιστορικής μνήμης και αξίας, αλλά και μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και τον πολιτισμό της χώρας μας.
Το ντοκιμαντέρ «100 Χρόνια ΣΕΗ» του Λεωνίδα Βαρδαρού παρουσιάζει μέσα από προσωπικές εμπειρίες ηθοποιών και σπάνιο αρχειακό υλικό, την ζωή του Σωματείου, Ελλήνων ηθοποιών παράλληλα με τη ζωή του κινήματος και την ιστορία του τόπου, από το 1917 έως και σήμερα.
Το ντοκιμαντέρ θα προλογίσει η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Σ.Ε.Η Λίλα Καφαντάρη.

Μοιράσου το άρθρο: