Η «συνομιλία» του έρωτα που ένωσε ποιητικά τη Μαρία Πολυδούρη και τον Κώστα Καρυωτάκη και που λειτούργησε καταλυτικά και καθοριστικά στην τέχνη των δύο ποιητών, αποδίδεται μέσα από τη συναυλία με τίτλο «Μουσική Αλληλογραφία» που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στις 9μμ.

Στη «Μουσική Αλληλογραφία», οι συνθέτες Χρυσόστομος Καραντωνίου και Κώστας Μάκρας, σκιαγραφούν το πορτρέτο δύο κορυφαίων ποιητών της γενιάς του ‘20 και  «αποκωδικοποιούν» με τον δικό τους μουσικό τρόπο, το βαθύ ερωτικό αποτύπωμα της Μαρίας Πολυδούρη και του Κώστα Καρυωτάκη.

Η «Μουσική Αλληλογραφία» είναι η φωνή της συγκίνησης των δύο ποιητών, είναι μια μελωδική ανάγνωση του μοιραίου τους έρωτα, όπως αυτός διατρέχει τα ποιητικά τους κείμενα. Ένας έρωτας που εξυψώθηκε σε υψηλή ποίηση, η οποία εμπνέει σήμερα τον Χρυσόστομο Καραντωνίου και τον Κώστα Μάκρα, όπως συνέβη και παλαιότερα με σημαντικούς δημιουργούς, ανάμεσά τους τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Νίκο Μαμαγκάκη, τη Λένα Πλάτωνος, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Γιάννη Σπανό.

Συντελεστές

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Φασουλάς, Ραλλού Βογιατζή και Τάσος Ρωσόπουλος.

Συνθέτες: Χρυσόστομος Καραντωνίου, Κώστας Μάκρας.
Ερμηνευτές: Ιφιγένεια Κορολόγου, Πάνος Παπαϊωάννου.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: