Ο πολιτιστικός χώρος Seine Musicale στο Παρίσι διοργανώνει μια έκθεση αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας που θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2017.

Η έκθεση με τίτλο « Maria by Callas » είναι η πρώτη έκθεση που διοργανώνεται σε αυτόν τον χώρο με αφορμή την επέτειο των 40 ετών από τον θάνατό της.

Σε μια έκταση 800 τ.μ., η έκθεση περιλαμβάνει αδημοσίευτες φωτογραφίες, ταινίες που έχουν γυριστεί με κάμερα Super 8, σπάνιες ηχογραφήσεις συναυλιών, επιστολές, κοστούμια κι αντικείμενα που ανήκαν στη ντίβα.

Για τέσσερα χρόνια, ο επιμελητής της έκθεσης Τόλ Βολφ, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να συναντήσει ανθρώπους που ήξεραν τη Μαρία Κάλλας. Σε ένα από τα ταξίδια του, ανακάλυψε μια ταινία γυρισμένη με κάμερα Super 8 που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’60 και που γύρισε  από την Γκρέις Κέλλυ ή τον Φράνκο Ζεφιρέλλι κατά τη διάρκεια διακοπών τους στο σκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση. Στην έκθεση θα προβάλλεται και μια άλλη ταινία- ανασκόπηση από την τελευταία παράσταση της Κάλλας, τη «Νόρμα» στην Όπερα του Παρισιού.

«Είναι ένα οπτικοακουστικό και διαδραστικό μάθημα που θα ξεναγήσει τον επισκέπτη στην ζωή της Κάλλας », δηλώνει ο Βολφ αναφερόμενος στην έκθεση.

«Η ιδέα μου ήταν να ξεναγήσω τον θεατή σε ένα ταξίδι όπου θα καθοδηγείται από την αρχή μέχρι το τέλος από τη φωνή της Κάλλας…Ομολογώ ότι πριν από λίγα χρόνια, δεν ήξερα ποια ήταν. Την ανακάλυψα όντας φοιτητής στη Νέα Υόρκη όταν ένα βράδυ πήγα τυχαία στην Μητροπολιτική Όπερα. Έμεινα απόλυτα γοητευμένος με μια όπερα του Ντονιτσέττι και όταν ξεκίνησα να ερευνώ την ιστορία του συνθέτη, ανακάλυψα την Κάλλας».

Εκτός από την έκθεση, ο Βολφ δημοσίευσε πρόσφατα ένα βιβλίο ενώ παράλληλα ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει στους γαλλικούς κινηματογράφους το Δεκέμβριο του 2017.

ΠΗΓΗ:

https://www.francemusique.fr/actualite-musicale/la-callas-se-devoile-sous-un-jour-inedit-la-seine-musicale-35549

 

Μοιράσου το άρθρο: