Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Από σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, μέχρι και την Τρίτη 25 Αυγούστου, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, οι βραδιές γεμίζουν από μελωδίες κλασικής μουσικής.

Μαθητές, καθηγητές και απόφοιτοι του αμερικανικού ωδείου «Curtis Institute of Music» στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους, ερμηνεύουν Σοπέν, Χέντελ, Μπετόβεν, άριες και κλασικά κομμάτια μουσικού θεάτρου στην αίθουσα Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, με θέα στον κήπο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Ο πιανίστας Alexander Ullman, απόφοιτος του Curtis Institute of Music, και νικητής του διαγωνισμού Liszt Competition, ερμηνεύει απόψε (21/8) κομμάτια του Chopin.

Το Σάββατο 22/8, οι τραγουδιστές του Curtis Opera Theatre, Ashley Milanese, (σοπράνο) και Thomas Shivone, (βαρύτονος) παρουσιάζουν άριες και ντουέτα, κλασικά κομμάτια μουσικού θεάτρου, πολύτιμα κομμάτια του μουσικού ρεπερτορίου με τη συνοδεία του πιανίστα Mikael Eliasen, καλλιτεχνικού διευθυντή του Curtis Opera Theatre. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει έργα των Μότσαρτ, Χέντελ, Ντονιτσέτι και Μπερνστάιν.

Τη Δευτέρα 24/8, ο τσελίστας Τιμόθεος Πέτριν (Timotheos Petrin) από τη Θεσσαλονίκη, απόφοιτος του Curtis Institute of Music, συνοδευόμενος στο πιάνο από τον Άγγλο πιανίστα Alexander Ullman, ερμηνεύει μουσική δωματίου με έργα Μπετόβεν, Φάλα, Σούμαν και Πιατσόλα.

Την Τρίτη 25/8, το σύνολο των προσκεκλημένων του Curtis Institute of Music παρουσιάζουν ένα ρεσιτάλ φωνής και ορχηστικής μουσικής δωματίου, με έργα για φωνή τσέλο και πιάνο.
Οι «Νύχτες Κλασικής Μουσικής» είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis με το ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Ίδρυμα Schwarz.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος