Το τέταρτο μέρος της σειράς ταινιών Jurassic Park, με πρωταγωνιστές τους γιγάντιους δεινόσαυρους, συγκέντρωσε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια της πρώτης προβολής του, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Η ταινία «Jurassic World» ήταν η δημοφιλέστερη κινηματογραφική προβολή και στις 66 χώρες όπου κυκλοφόρησε. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους προβολής της εταιρίας, το φιλμ συγκέντρωσε 204,6 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ. Η νέα ταινία της Universal Pictures κατέχει τη δεύτερη θέση-ρεκόρ σε εισπράξεις, μετά από την ταινία «Οι εκδικητές» («The Avengers») της Marvel, η οποία στην πρώτη προβολή της είχε συγκεντρώσει 207, 4 εκατομμύρια δολάρια το 2012.

Η τέταρτη συνέχεια των διάσημων ταινιών με δεινοσαύρους πραγματοποιήθηκε σε συμπαραγωγή του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει τα δύο πρώτα φιλμ της σειράς. Το «Jurassic World» σκηνοθέτησε ο Κόλιν Τέβοροου. Πρωταγωνιστούν οι Κρις Πράτ και Μπράϊς Ντάλας.

Η πρώτη ταινία του Jurassic Park είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία το 1993, αποφέροντας περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως. Με την τωρινή συνέχεια της ταινίας, ο κόσμος των δεινοσαύρων φαίνεται να επανέρχεται στη μόδα, καθιερώνοντας και πάλι νέες μορφές υπερ-ηρώων στη μεγάλη οθόνη.

Πηγή: BBC

Μοιράσου το άρθρο: