Μετά από την πετυχημένη περσινή έκδοση του “Platforms Project – Independent Art Fair 2017” όπου παρουσιάστηκαν 42 πλατφόρμες από 17 χώρες δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε χιλιάδες επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την ανεξάρτητη σκηνή, το Platforms Project 2018 επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζοντας 56 πλατφόρμες από 17 χώρες και περισσότερους από 600 καλλιτέχνες.

Από τις 17 έως τις 20 Μαΐου, το Platforms Project προτείνει ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα διαλέξεων, βίντεο και παραστάσεων και αποσκοπεί στην παρουσίαση της τοπικής και διεθνούς ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής. Η τετραήμερη εκδήλωση παρουσιάζει τα έργα τέχνης που παράγονται από ελληνικές και διεθνείς κολεκτίβες και καλλιτέχνες που συγκεντρώνονται για να βρουν λύσεις σε σύγχρονα καλλιτεχνικά ζητήματα.

Επιδίωξη της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει τον πυρήνα δημιουργίας και καταγραφής των πρωτοποριακών τάσεων στη τέχνη και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των καλλιτεχνών, καθώς μέσα στα έξι χρόνια λειτουργίας του, έχει κατορθώσει να αναπτύξει ένα παγκόσμιο δίκτυο ανεξάρτητων καλλιτεχνικών ομάδων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ημερίδες, περφόρμανς και εργαστήρια. Το Platforms Project δεν αποτελεί μια απρόσωπη εκδήλωση αλλά μια εικαστική κοινότητα γεμάτη ενέργεια, φρεσκάδα, δίνοντας χρόνο και τόπο παρουσίασης σε μία εναλλακτική τέχνη που δεν θα μπορούσε να εκφραστεί αλλού.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχουν αναλάβει η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2018 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

To Platforms Project 2018 φιλοξενείται στον Εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256.

Ώρες λειτουργίας: 12:00-21:00.

Μοιράσου το άρθρο: