Μήνυμα ειρήνης ήταν αυτό που εξέπεμψε η εκδήλωση του Συνδέσμου Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου, στη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, η κοπή και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου, Φωκιανοί και Τσακμακλιώτες, ενώ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής πολιτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι εθνικοτοπικών συλλόγων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του και εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Παντελάρος, τόνισε πως η κοινότητα των Νεοφωκαέων αποτελεί θεμέλιο για την πόλη του Χαϊδαρίου, υπογραμμίζοντας και τη σημαντική πολιτιστική δράση που παρουσιάζει ο σύλλογος τους στην πόλη μας. Ο κος Παντελάρος αφιέρωσε το κομμάτι που έκοψε από τη βασιλόπιτα στους απογόνους των προσφύγων, «με την ευχή να βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι για να μην υπάρξει ποτέ ξανά πόλεμος και προσφυγιά».

Εκτός από την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικρασιατικούς χορούς από το χορευτικό τμήμα αλλά και να ακούσουν τα κάλαντα και παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια από την χορωδία του συλλόγου.

Μοιράσου το άρθρο: