Με το πρώτο του βιβλίο «Runner’s High», ο συγγραφέας, Γιώργος Θεμελής επιχειρεί μια προσωπική προσέγγιση του χώρου της Cyberpunk λογοτεχνίας.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα σχετικά κοντινό μέλλον και σε μια αμερικανική δυστοπική κοινωνία. Οι ήρωες που πρωταγωνιστούν, είτε κινούνται στο περιθώριο της κοινωνίας είτε βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Για αυτό, άλλωστε, η πλοκή «τρέχει» πότε σε μπαρ με ροκ μουσική και πότε σε κλειστές κυβερνητικές αίθουσες και θαλάμους ερευνητικών κέντρων.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Το 2032, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χωριστεί ύστερα από ραγδαίες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις σε τρία Πολιτειακά Μπλοκ από τις παντοδύναμες Μονοπωλιακές Εταιρείες, που θέλουν με αυτόν τον τρόπο να μετατρέψουν σε Ιδιωτική Αγορά το κάθε ένα από αυτά, για να εξυπηρετούν όσο πιο αποτελεσματικά μπορούν τα συμφεροντά τους.

Στο Δυτικο Πολιτειακό Μπλοκ μια από αυτές τις Εταιρείες, η φαρμακευτική Reseltico, πραγματοποεί ένα Πρόγραμμα για την παρασκευή μια νέας ουσίας που φέρει την ονομασία Runner’s High. Το Runner’s High έχει ως στόχο να αντικαταστήσει όλες τις διεγερτικές ουσίες, που κυκλοφορούν νόμιμα ή παράνομα στο Μπλοκ στο οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία.

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές

Μοιράσου το άρθρο: