Σε ένα δάσος της Εύβοιας, σε μυστική τοποθεσία, θα πραγματοποιήσει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς το επόμενο “Cleaning the House” workshop της, τον Απρίλιο και το Μάιο του 2019.

Ο τίτλος «Cleaning the House» (Καθαρίζοντας το Σπίτι) αναφέρεται στην ιδέα της Αμπράμοβιτς ότι το σώμα είναι ένα σπίτι. Το εργαστήριο αμφισβητεί τα φυσικά και πνευματικά όρια του σώματος, αναγκάζοντάς το να ανταποκριθεί και να συνδεθεί ξανά με το περιβάλλον του. Οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν μια σειρά ασκήσεων μεγάλης διάρκειας, έτσι ώστε να βελτιώσουν την αυτοσυγκέντρωση και την αντοχή τους. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, δεν θα μπορούν να φάνε ή να μιλήσουν, για να μπορέσουν να φέρουν το σώμα και το μυαλό τους σε μια ήρεμη κατάσταση. Επίσης, απαγορεύεται να έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, ρολόγια ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

«Ανέπτυξα αυτά τα workshops με πάνω από 40 χρόνια διδασκαλίας, έτσι ώστε οι μαθητές μου να ετοιμαστούν για μεγάλης διαρκείας performance. Προσφέρουν μια “επαναρύθμιση” στο σώμα και δίνουν μια σειρά εργαλεία για να διαχειριστούν τις προκλήσεις του μυαλού. Αυτές οι ικανότητες είναι καθολικές. Τα workshops είναι τώρα ανοιχτά σε όλους», αναφέρει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς.

Οι ημερομηνίες του workshop είναι οι εξής: 14-19/4, 21-26/4, 28/4-3/5, 5-10/5 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: